StoryEditorOCM
ŽivotŽIVOT S DIJAGNOZOM

Izgubila 38 kilograma i na WC išla 30 puta dnevno, a svi su je uvjeravali da joj nije ništa: Zamalo ju je koštalo života

Piše MOZAIK SD
17. kolovoza 2024. - 18:32

Matilda Crome mlada je djevojka kojoj se s 14 godina život u potpunosti preokrenuo.

Naime, sve je krenulo s nadutošću popraćenom plinovima. Muka s nadutošću započela je na odmoru u Italiji, pa je bilo lako pretpostaviti da je nadutost uzrokovana talijanskom hranom na koju nije bila navikla. Kako su se njezini problemi nastavili i nakon što se vratila kući, otišla je na pregled kako bi saznala o čemu je riječ, a liječnici su zaključili da su u pitanju menstrualni bolovi ili sindrom iritabilnog crijeva.

"Išla sam na WC i do 30 puta dnevno. Kada sam vidjela krv u stolici, mislila sam da imam rak i da ću umrijeti. Stalno su mi govorili da je sve to u mojoj glavi. Kada sam konačno dobila dijagnozu, zaplakala sam od olakšanja, napisala je Matilda koja boluje od Crohnove bolesti, piše The Sun.

S vremenom je njezino zdravstveno stanje postalo toliko loše da je školske ispite polagala iz kreveta u svom domu u Manchesteru, dok je pokraj nje sjedio profesor.

Naime, Matilda je izgubila 38 kilograma i umalo umrla od sepse koju je dobila kao reakciju na infekciju. Novi su joj lijekovi pomogli da se brže oporavi. U listopadu 2023. kupila je kombi te se uputila na penjanje. Putovala je u Španjolsku i Maroko, a kući se vratila u veljači 2024. U veljači bila podvrgnuta operaciji uklanjanja debelog crijeva i ponovnog spajanja tankog crijeva s rektumom, a sada se nada da će ponovno moći putovati.

-Tijekom oporavka sam pronašla penjanje i svidjelo mi se. Sa sigurnošću mogu reći da je penjanje bilo veliki dio onoga što mi je pomoglo u oporavku, kazala je.

Na svojim društvenim mrežama pratitelje upoznaje sa svojom bolešću i borbom sve ove godine.

- Želim zahvaliti svoj obitelji i prijateljima što su mi pomogli i uvijek bili uz mene, posebno u zadnje dvije godine. Zaista ne bih uspjela bez vas svih i iako se još uvijek borim, konačno osjećam kako mi se iskra i ljubav prema životu vraćaju! Znam kakav je osjećaj poželjeti odustati, ali obećavam da će biti bolje i da još uvijek možeš živjeti punim nevjerojatnim životom, stoga ne odustaj!, napisala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 21:08