StoryEditorOCM
ŽivotOTVORENO PRIZNALA

Ispovijest majke koja ne želi dojiti svoju bebu: ‘Znam da sam sebična, ali ne želim izdeformirane grudi...‘

Piše MOZAIK SD
11. svibnja 2023. - 09:29

Anonimna mama priznaje da zna da je sebična, ali da ne želi dojenjem uništiti svoje bradavice i grudi.

Objasnila je da je sebično odlučila ne dojiti svoju bebu - jer ne želi opuštene grudi, neuredne bradavice ni probleme sa snom, ali ne želi ni ograničavati se nakon devet mjeseci trudnoće. Također tvrdi i da je korištenje adaptiranog mlijeka savršeno funkcioniralo za nju i njezinog supruga te da nije utjecalo na njezin izgled.

- Odlučila sam ne dojiti iz sebičnih razloga. Nisam htjela uništiti svoje bradavice ili dobiti obješene grudi koje će čudno izgledati. Nisam se htjela nositi ni s mentalnim teretom dojenja. Htjela sam više spavati. Htjela sam piti i jesti što god želim, imati vremena za vježbanje i da mi suprug pomaže pri hranjenju bebe. Dugačak je popis stvari koje ne smijete raditi dok dojite, a ja to nisam bila voljna učiniti nakon što sam već bila ograničena devet mjeseci, objavila je ova anonimna žena.

Iako je zbog svoje odluke napila na brojne kritike, mnogi su stali u njezinu obranu, tvrdeći da je najvažnije da ona brine o tome da joj beba bude sita. Sve dok su svi sretni i zdravi, korisnici društvenih mreža tvrde da je hoće li netko dojiti ili ne stvar osobnog izbora, piše Daily Star.

- Ako te ono što radiš održava funkcionalnom i zadovoljnom osobom, radiš pravu stvar. Pomoći će vam da budete najbolji za svoju obitelj i sebe. Sve dok su svi zdravi, to je ono što je važno.

- Radiš sjajan posao kao mama. Moj mi je savjetnik za dojenje rekao da je najvažnija stvar veza između mene i mojih beba, a imam blizance.

- Ako vam dojenje ne ide, u redu je sve dok su djeca sita. Bit će dobro, pisalo je među komentarima na ovu ispovijest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:09