StoryEditor
Životeltni pir

Imućni Nigerijci Split odabrali za raskošno vjenčanje: mladoženja Sadoluwa<strong> </strong>navodno nosi titulu princa, nije mu bio problem platiti Galeriju Meštrović

29. kolovoza 2018. - 10:01

Da je Dalmacija više nego popularno odredište za bogataška vjenčanja, potvrdio je novopečeni bračni par Lanlehin iz Nigerije, koji su za ovaj poseban dan odabrali ekskluzivan ambijent splitske Galerije Meštrović, u kojoj su protekloga vikenda organizirali privatnu zabavu s inozemnim uzvanicima. Mi smo do te informacije došli preko Instagrama, pa kad u tražilicu upišete #taidknot18, dobit ćete uvid o kakvom elitnom vjenčanju je riječ.

 


Da stvar bude još zanimljivija, naša radoznala priroda natjerala nas je da detaljnije istražimo ovu obitelj, pa pojedini izvori na internetu tvrde da je navodno riječ o kraljevskom vjenčanju, jer mladoženja, punog imena Sadoluwa Dolu, nosi titulu princa. Kad se u tražilicu upiše ime Sadoluwa Dolu Lanlehin, piše da potječe iz bogate nigerijske obitelji i da je kraljevskog podrijetla. Rođen je 1987. godine, a dio obitelji mu je u političkim vodama. Dolu je navodno studirao građevinu u Americi. No, podatak da je plave krvi ne čudi uvelike, zato što su brojne nigerijske obitelji kraljevske. Naime, u 11. stoljeću u nigerijskim šumama osnovano je Beninsko Carstvo, čije je središte bilo u veličanstvenom gradu Benin, mjestu kraljeva i moćnika koji su stvarali svoje potomke.
Iz Galerije Meštrović, gdje se održala proslava vjenčanja, nam nisu mogli otkriti nikakve detalje, no samo su potvrdili da je ovo tajno vjenčanje održano protekloga vikenda. Navodno se okupilo 200-tinjak uzvanika, koji su nekoliko dana boravili u Splitu, te u međuvremenu partijali na obližnjim otocima.

 

 


Da je njihovo putovanje bilo više nego zabavno i glamurozno potvrđuju fotke s Instagrama, a sudeći prema brojnim "lajkovima“ i odorama, lako se može zaključiti da se uistinu i radi o kraljevskom vjenčanju.
Na Instagramu su objavili i snimku prvoga plesa na kojoj mladoženja i njegova lijepa supruga Tayo zaljubljeno plešu.
Za vrijeme boravka na našoj obali posjetili su Hvar i Trogir. Par je imao i tulum uoči vjenčanja koji se održavao na bazenu luksuznog butik hotela "Brown Beach House" u Trogiru, a svi su bili odjeveni u bijelo jer je to bio službeni "dress code".
Sudeći prema fotografijama s Instagrama, mladoženja je momačku večer proslavio u splitskom klubu "Central".
Par je posjetio i Palmižanu, gdje su se također dobro proveli.

 

Demanti iz Galerije Meštrović: Nismo potvrdili održavanje tajnog vjenčanja

Dana 29.8.2018.g., na web portalu Slobodne Dalmacije, objavljen je članak naslova: Imućni Nijegirci Split odabrali za raskošno vjenčanje: mladoženja Sadoluwa navodno nosi titulu princa, nije mu bio problem platiti Galeriju Meštrović", u kojem ste naveli, kako slijedi:

Iz Galerije Meštrović, gdje se održala proslava vjenčanja, nam nisu mogli otkriti nikakve detalje, no samo su potvrdili da je ovo tajno vjenčanje održano protekloga vikenda. Navodno se okupilo 200-tinjak uzvanika koji su nekoliko dana boravili u Splitu, te u međuvremenu partijali na obližnjim otocima".

Gornji navod nije točan pa Muzeji Ivana Meštrovića, temeljem članka 40. Zakona o medijima ("Narodne novine", broj: NN 59/04., 84/11., 81/13.), traže da se objavi ispravak ove informacije.

Dana 28.8.2018.g. novinarka Slobodne Dalmacije telefonskim putem nas je upitala o detaljima održanog vjenčanja, na što je od zaposlenika pravne službe i marketinga izričito navedeno da Muzeji Ivana Meštrovića nisu ovlašteni davati takve podatke.

Nitko iz Galerije Meštrović nije potvrdio da se "održalo tajno vjenčanje"; a kamoli osoba koje se izrijekom navode u objavljenom članku; nadalje, idućom rečenicom koja neposredno slijedi iznosite navodni broj uzvanika, čime se stječe dojam da je i ta informacija došla iz Muzeja Ivana Meštovića, što nije istina.

Muzeji Ivana Meštovića su javna ustanova koja u sklopu obavljanja svojih djelatnosti daju mogućnost zakupa prostora - korištenja istoga za privatne (i javne) događaje, pa tako i za vjenčanja. Muzeji Ivana Meštovića se uskladno zakonu i važećim propisima pridržavaju zaštite osobnih podataka kao i svih uvjeta i okolnosti pojedinog događaja. Sukladno tome, nitko od djelatnika Galerija Meštrović nije iznio podatke o održavanju vjenčanja kao ni detalje vezane uz osobne podatke ili ostale aktivnosti klijenata, što Vaš tekst implicira.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. rujan 2020 09:05