StoryEditorOCM
ŽivotPUNO DLAKA

Imate kućnog ljubimca i pranje robe u perilici rublja vam je noćna mora? Ubacite ovaj predmet u bubanj i zaštitite se

Piše D&D
23. kolovoza 2024. - 18:02

Imati kućne ljubimce nedvojbeno donosi mnogo radosti i dobrobiti. Međutim, nije bez određenih neugodnosti. Jedan od manjih, ali prilično problematična stvar je sveprisutne dlake naših kućnih ljubimaca, koje se može nakupiti posvuda - od tepiha i sofa do usisavača i perilica rublja, piše Dom i dizajn.

Dok je usisavač relativno jednostavan za čišćenje, perilica rublja je mnogo kompliciranija. Dlake kućnih ljubimaca koje dospije u perilicu može začepiti filtar, što dovodi do ozbiljnih problema u radu uređaja, piše essanews.

Životinje poput pasa i mačaka gube krzno, posebno u proljeće i ljeto kada se njihova dlaka prilagođava promjenjivim vremenskim uvjetima. Bez obzira ima li vaš ljubimac dugo ili kratko krzno ili čak dlaku, linjanje je neizbježno. Kako biste smanjili količinu dlaka u kući, neophodno je temeljito usisavanje i čišćenje odjeće valjkom za dlačice. Ipak, ponekad se perilica rublja začepi zbog viška dlaka.

image
Shutterstock

Začepljena perilica velika je gnjavaža. Dlake se nakupljaju u filtru perilice rublja, a neočišćenje može uzrokovati stagnaciju vode u uređaju te uzrokovati neugodan mirisi. Što je još gore, ovaj se miris može prenijeti i na opranu odjeću. U ekstremnim slučajevima, neočišćeni filtar može spriječiti rad perilice.

Međutim, postoji sjajan trik za čisto rublje koji ne košta ništa. Samo ubacite tanku plastičnu vrećicu za kupovinu u bubanj. Dlake  će se taložiti na ovoj vrećici pa se neće vidjeti na odjeći. Osim toga, deterdžent će se taložiti na plastici, omogućujući da se bolje otopi, a dobro otopljeni deterdžent znači da na odjeći nema bijelih mrlja, piše Dom i dizajn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 19:32