StoryEditorOCM
Život‘od nula do pet‘

Hladnjak ima skriveno dugme, vjerojatno niste obraćali pozornost, ako ga pravilno postavite, hrana će vam trajati dulje

Piše MOZAIK SD
14. ožujka 2024. - 22:36

Unutar vašeg hladnjaka nalazi se tajanstveno dugme na koje vjerojatno nikada niste obraćali pozornost, ali zapravo može pomoći da vaša hrana traje dulje.

Jeste li ikada zaboravili nešto u hladnjaku i ustanovili da je pljesnivo? Postoji tajni gumb koji može spriječiti da se ovo dogodi.

Ovaj gumb je u svim hladnjacima, ali ga mnogi ne primjećuju, no ako ga pravilno postavite, hrana će vam trajati dulje.

Tajni prekidač je gumb za temperaturu, obično unutar hladnjaka. To je jedan od najboljih načina da svoju hranu duže održite svježom, prenosi Mirror.

Ima brojeve od nula do pet, ali znate li što oni znače?

Ovi brojevi određuju temperaturu vašeg hladnjaka, ali ne odgovaraju uvijek stvarnoj hladnoći u stupnjevima Celzijusa. Umjesto toga, pokazuju snagu hladnjaka.

Između nula i pet stupnjeva

Stručnjaci kažu da bi hladnjaci trebali biti postavljeni na 5°C ili niže. Sve iznad 8°C može ubrzati rast bakterija na vašoj hrani, tako da neće tako dugo trajati.

Savršena temperatura za vaš hladnjak je između nule i 5°C, a kako biste saznali točnu temperaturu u hladnjaku, stavite termometar u čašu vode i stavite je na srednju policu.

Najbolje ga je ostaviti preko noći za točno očitanje. Zapamtite, čak i ako je vaš termostat na mjestu, temperatura se može mijenjati od police do police.

Što je polica viša, to će biti toplije – stoga razmislite o tome gdje stavljate različite predmete. Na gornje police stavite suhomesnate proizvode, ostatke hrane, kremšnite ili bilo što drugo što ne treba kuhati.

Držite sirovo meso, perad i plodove mora na donjim policama, a voće i povrće u zasebnim ladicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:09