StoryEditor
ŽivotSADA MOŽETE PRIZNATI...

Gledate božićne filmove tijekom cijele godine? Bez brige, u tome nema ništa neobično, a ta navika mogla bi pozitivno utjecati na vaše zdravlje

Piše L.L.
9. studenog 2019. - 15:30

Ako spadate u onu skupinu ljudi koja božićne filmove ne gleda samo u prosincu već u njima uživaju tijekom cijele godine, utjecali ste dobro na svoje zdravlje, a da toga vjerojatno niste ni svjesni, prenosi Mirror Online

Božićni filmovi, naime, povećavaju razinu osjećaja sreće, a portal DoYouRemember? piše kako psiholozi smatraju da ovakav tip filmova pomaže ljudima da žive dulje i zadovoljnije.

- To stvara neurološki pomak koji može proizvesti sreću. Mislim da sve što nas izvuče iz naših uobičajenih navika, uobičajenog dana, utječe na naša osjetila, a zatim osjetila mjere jesu li ti podražaji ugodni ili ne. Primjerice, postavljanje božićnih dekoracija proizvodi dopamin, hormon sreće - piše DoYouRemember?.

Osim toga, gledanje božićnih filmova s najbližima može osnažiti vašu vezu, bilo da je riječ o partnerskom odnosu ili onom među članovima uže obitelji. Nostalgija koja vas prožme tijekom gledanja ovih filmova potiče vas da se fokusirate na obiteljske vrijednosti. 

Sada možete bez srama priznati ako ste, recimo, jednog proljetnog dana sjeli pred televizor i pogledali "Sam u kući" ili "Grincha".

#ZDRAVLJE#BOŽIĆ#FILMOVI#BOŽIĆNI FILMOVI

Izdvojeno

03. srpanj 2020 09:00