StoryEditorOCM
ŽivotBONUS PLUS

Dosadio vam je ‘doggy‘? Probajte ‘froggy‘, pozu u seksu koja je sjajna za žensko zadovoljstvo! Za zdravlje čini čuda

Piše MOZAIK SD
1. kolovoza 2024. - 08:30

Neke stvari u životu su toliko dobre da naprosto volimo raditi baš tako, bez mnogo promjena. Prema mišljenju stručnjaka, seks nije jedna od njih.

Intimnost je izuzetno važna za očuvanje jake i stabilne veze, ali ako već napamet znate kako izgledati seks s vašim dugogodišnjim partnerom, vrijeme je za promjenu.

Isprobavanje različitih seksualnih položaja može učiniti čuda za vašu vezu. Stručnjaci smatraju da se na taj način razvija povjerenje među partnerima, a povjerenje je ključ uspješne i duge veze. Ako ste umorni od misionarske, kaubojske ili doggy poze, pokušajte s pozom koju zovu froggy, piše Zadovoljna.rs.

Znanstvenici su, proučavajući seksualne navike vodozemaca, otkrili inovativnu seksualnu pozu za koju vjeruju da jako godi ženskom zadovoljstvu.

To je varijacija na dobro poznatu "obrnutu kaubojsku pozu".

Muškarac, dakle, sjedi na rubu kreveta, stopala čvrsto oslonjenih na pod. Žena treba sjesti na njega okrenuta leđima, a detalj koji pojačava zadovoljstvo jest taj da su joj noge široko razmaknute i - spojene u petama.

Inspiracija za ovu pozu dolazi iz joge, čije poze u vježbanju imaju brojne dobrobiti za naše zdravlje. Ova poza je odlična i za cirkulaciju, pomaže kod bolova u kukovima, te kod hemoroida, pomaže normalnom funkcioniranju probavnog sustava. Žena u pozi žabe je u prvom planu, tako da može utjecati na svoje zadovoljstvo preuzimajući kontrolu i određujući tempo.

image
/Shutterstock

Zabavan, ugodan i drugačiji seks

Ako više volite "doggy" pozu, isprobajte još jednu zanimljivu pozu – "leapfrog", što u prijevodu znači skok. Iako je inspirirana žabama koje skaču, ne brinite, ova poza ne uključuje preskakanje partnera tijekom seksa.

Da biste uživali u ovoj pozi, morate se spustiti na koljena i ruke, kao u "doggy" pozi, ali morate nasloniti čelo na krevet dok kukove podižete u zrak. Na taj način možete osigurati najsnažniji seksualni doživljaj i poza je idealna za parove koji vole dublju penetraciju.

"To je zabavan, udoban i drugačiji položaj, a ako dodate jastuke, doživjet ćete nezaboravno iskustvo", savjetuje Janet Brito, klinička psihologinja i seksualna terapeutkinja u Centru za seksualno zdravlje na Havajima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 19:53