StoryEditorOCM
ŽivotKAKAV PROBLEM!

Djevojčici (6) nisu htjeli izdati putovnicu jer su joj roditelji dali zaštićeno ime lika iz serije ‘Igra prijestolja‘

Piše MOZAIK SD
8. kolovoza 2024. - 10:47

Majka s jugozapada Engleske duboko je razočarana: vlasti su njezinoj šestogodišnjoj kćeri uskratile putovnicu zbog njezina imena. Lucy iz Swindona bila ješokirana kada je zahtjev njezine kćeri Khaleesi za putovnicu odbijen. Odjel za putovnice to je opravdalo rekavši da Warner Brothers posjeduje prava na ime njihove kćeri. Kako piše BBC, vlasti su se naknadno ispričale zbog pogreške.

Lucy je podnijela zahtjev za Khaleesijevu putovnicu kako bi s njom putovala u pariški Disneyland. U pismu odjela za putovnice stoji da je ime zaštićeno od strane Warner Brothersa. Nadležni ured stoga je zatražio dopuštenje od filmskog studija, jer naziv "Khaleesi" dolazi iz TV serije "Igra prijestolja".

image

Britanska putovnica

Shutterstock

"Bila sam zaprepaštena da uopće možete zaštititi ime", rekla je Lucy, prema BBC-ju. Nakon odbijanja putovnice, bila je "apsolutno shrvana".

Njihovi odvjetnici otkrili su da se zaštitni znak odnosi samo na robu i usluge, a ne na imena. Tijelo za putovnice tada se ispričalo i objasnilo da je to bio nesporazum. Lucy vjeruje da je negodovanje javnosti doprinijelo da njezina kći dobije putovnicu: "Bez društvenih medija ništa se ne bi dogodilo."

Lucy se sada nada da njezin slučaj može pomoći drugima. "Mislim da ima i drugih u ovoj situaciji", rekla je. Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova potvrdio je za BBC: "Obrađujemo zahtjev i ispričavamo se obitelji."

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 03:15