StoryEditorOCM
Živottata od formata

Bruce Willis otkrio je odgojnu filozofiju s kojom je uspješno podigao pet kćeri, evo što je stavio na prvo mjesto

Piše MOZAIK SD
10. veljače 2023. - 14:15

Svjetski poznati filmski glumac Bruce Willis, koji je svojim hit ulogama u protekla tri desetljeća obilježio svjetsku filmografiju, morao je prekinuti karijeru zbog teške bolesti, afazije. Riječ je poremećaju ili gubitku govora sa smanjenom sposobnošću razumijevanja, što je na žalost brojnih obožavatelja značilo kraj njegove impresivne karijere.

Ali Willisov utjecaj i sada je snažan, prati se sve oko njega, pa tako i njegova djeca. Glumac iz braka s Demi Moore ima tri kćeri Rumer (34), Scout (31) i Tallulah (28), a iz braka s Emmom Hemming dvije, Evelyn i Mabel.

image

Demi Moore i Bruce Willis 2002. između kćeri Rumer i Talluhah Belle na primanju kod Georgea W. Busha

Stephen Jaffe/AFP

Rumer, najstarija od kćeri Brucea Willisa, u visokom je stupnju trudnoće i povodom toga Bruce je podijelio svoje odgojne postavke, vlastitu "filozofiju roditeljstva". Osim glumčeve popularnosti, garancija uspješnosti navedenih odgojnih poduka je uspjeh pet kćeri, koje su izrasle u dobre, vesele i samopouzdane osobe.

Bruce Willis u svojim "odgojnim zapovijedima" - uz pomalo bizarne savjete tipa "Nemoj gristi ljude" i važnih, dalekosežnih istina "Nikada nije u redu biti zao" - na prvo je mjesto stavio aktivno slušanje.

image

Sestre glumice Rumer Glenn Willis i Scout LaRue Willis

AFP

"Ponekad se moram oduprijeti potrebi da govorim, a to sam naučio u odnosu s djecom. Zapravo, to mi je pravilo broj jedan", rekao je glumac i dodao kako je na taj način mogao saznati više o kćerima i načinu kako ih podići.

Druga od glavnih lekcija bila je naučiti ih da izbjegavaju dramu i umjesto toga da preuzmu odgovornost za svoje postupke i ispričaju se kada pogriješe.

image

Bruce Willis s drugom suprugom Emmom Heming Willis, s kojom ima dvije kćeri

Angela Weiss/AFP

Za održavanje zdrave ravnoteže Willis je preporučio smijeh. Uvijek mu je bilo važno nasmijati djecu i pokazati im da su humor i zafrkancija sigurni. Dao im je primjer tako što je sam radio smiješne stvari i bio spreman biti predmet njihovih šala. To što im je pokazao da je u redu imati smisla za humor i ne shvaćati se previše ozbiljno pomoglo im je da razviju dobar i zdrav pogled na život, prenosi Kurir.

Međutim ovi duboko promišljeni i iskustveno iskušani savjeti, koji dolaze iz usta svjetski poznatoga tate, ne bi mogli zaživjeti da kćeri nisu same imale želju da ih usvoje. Ali i to je Willis uspio osigurati, zato što ih je, kao u svakom ispravnom odgoju, potvrđivao vlastitim prijemrom. To je Bruce Willis, dobar i na ekranu i izvan njega.

image

Willis je kao prvo odgojno pravilo naveo aktivno slušanje

AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2023 10:16