StoryEditor
Životdržao ga u tajnosti

'Osvojit će simpatije milijuna': Jacques Houdek otkrio s kojim mladim Splićaninom planira pokoriti ne samo Doru već i Eurosong

Piše Vinko PaićPrivatni album
11. siječnja 2019. - 15:14

Još u studenom prošle godine Jacques Houdek nam je kazao kako ima razrađen plan i pjesmu za koju je siguran da bi na nadolazećem Eurosongu u Izraelu mogla postići veliki uspjeh. Pjevač je tada otkrio i kako će se na Doru prijaviti kao autor, a ime glazbenika kojem je dao priliku da se lansira u eurovizijsku orbitu ostavio je u tajnosti.

Dva mjeseca kasnije, Jacques ekskluzivno za Slobodnu Dalmaciju otkriva kako je riječ o mladom Splićaninu Roku Blaževiću (18) kojem je bio mentor u RTL-ovu showu 'Zvijezde'. Pjesmu naziva 'The Dream' što je i strateški dobar potez s obzirom na ovogodišnji službeni slogan Eurosonga koji glasi 'Dare to Dream' (Usudi se sanjati), Jacques je na ovogodišnji natječaj za Doru prijavio kao skladatelj i tekstopisac, a zanimljivo je da je taj moto zapravo stih preuzet iz Jacquesove eurovizijske uspješnice 'My friend'.

- Roko je predstavnik nove generacije izvođača, a nema ljepšega od prenošenja svoga znanja i iskustva na mlade talente. Pjesmu sam namjenski radio upravo za njega jer osjećam da bi svojim nevjerojatnim pjevačkim talentom mogao osvojiti simpatije milijunskoga gledateljstva, a suverenost u njegovim izvedbama, kao što smo imali prilike vidjeti u Zvijezdama, naprosto je očaravajuća, tako da sam u potpunosti siguran, bez obzira na njegove godine, da je Roko spreman za izazove koje donosi eurovizijska pozornica - ističe hrvatski The Voice te dodaje.

- Eurosong je posebna kategorija i velika odgovornost i izazov i za najveće i najiskusnije izvođače. Neopisiv je osjećaj ponosa kada predstavljaš svoju zemlju na najgledanijem televizijskom showu na svijetu, a to sa sobom nosi i veliku odgovornost što sam iskusio pred dvije godine u Kijevu. Uistinu bih volio da jedan vrhunski mladi pjevač poput Roka dobije priliku doživjeti takvo iskustvo i vjerujem da će to prepoznati i žiri i publika Dore...

Roko je u potpunosti spreman prihvatiti ovaj izazov i predstaviti našu domovinu u najboljemu svjetlu! Svi u timu jedva čekamo da publika čuje pjesmu i Rokovu izvedbu - ponosno će Jacques koji je s mladim Splićaninom posljednjih dana provodio i po 15 sati dnevno kao glazbeni supervizor u Sound Station studiju Ivana Škunce snimajući pjesmu.

Jednako uzbuđen je i Roko koji s nestrpljenjem čeka rezultate natječaja za Doru jer je nastup na opatijskoj pozornici nešto o čemu je sanjao još od djetinjstva.
- Kada me Jacques nazvao i rekao da ima sjajnu pjesmu za mene te da bi želio da se prijavimo na Doru ni trenutka nisam razmišljao jer mi je velika čast da mi moj pjevački uzor predloži takvu suradnju. Jacques je suradnik za poželjeti i presretan sam što sam ga upoznao i kroz mentorstvo u Zvijezdama jer je svaki njegov savjet neprocjenjiv.

Pjesma mi se svidjela već na prvo slušanje i mislim da smo snimili vrhunsku stvar te vjerujem da će je prepoznati i žiri i publika. Nastup u Izraelu bio bi ostvarenje mojih snova, a ja ih se ne bojim - spreman sam ih sa svojim timom pretvoriti u stvarnost i zahvalan sam Jacquesu na tome. Predstavljati svoju zemlju na najvećem glazbenom natjecanju bio bi najveći ponos kao i nastup svakome sportašu na Olimpijskim igrama.

Vjerujem u svoju pjesmu i dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje te jedva čekam da naš San doživi i publika, oduševljeno najavljuje talentirani Roko koji će se u slučaju prolaska pjesme na natječaju za titulu 25. hrvatskog predstavnika na Eurosongu boriti u Opatiji 16. veljače.

Da ništa ne prepušta slučaju Jacques kao pravi mentor dokazuje i odabirom stručnoga tima koji će ove godine raditi na eurovizijskome putu mladoga Roka Blaževića ako pobijedi na Dori pa će tako projekt nadzirati i voditi Jacquesov dugogodišnji menadžer Mihovil Bek koji je s Rokom potpisao ugovor o ekskluzivnome zastupanju te će pod njegovim okriljem graditi karijeru sljedeće tri godine.

Mladi Splićanin Roko Blažević svojim je nastupima iz tjedna u tjedan oduševljavao gledatelje showa 'Zvijezde', a natjecanje je završio na drugom mjestu. Gledatelji na društvenim mrežama ostali su pomalo razočarani što upravo on nije pobijedio i stalno su pisali kako 'ne dolazi s ovog planeta', što su mu govorili i članovi žirija. Tonči Huljić ga vidi na West Endu, Nina Badrić bi rado bila u prvom redu na njegovu koncertu, dok se Jacques predbilježio za duet.

Inače, Roko je sa samo 16 godina odnio pobjedu u srpskoj verziji 'Zvijezda' i već tada su mu mnogi predviđali uspješnu glazbenu karijeru. Osim što pjeva, Roko svira klavir i orgulje, a ima i svoj bend zajedno s Random Stipišićem, sinom Zlatana Stipišića Gibonnija i s Lukom Mrduljašom, sinom Tomislava Mrduljaša.

Osim Olivera, glazbeni su mu uzori Jacques, Tony Cetinski i Toše Proeski, a njegova cijela obitelj glazbeno je potkovana: mama mu je pjevačica, tata pjeva u klapi Elektrodalmacija, dok brat Duje svira gitaru i kontrabas. Nema sumnje, kako su upravo oni, uz mentora Jacquesa, najponosniji na Roka i vjerno ga prate na njegovom glazbenom putu.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 18:00