StoryEditorOCM
ZdravljeHIPERTIREOZA

Ukoliko imate problema sa štitnjačom, ovo morate pročitati; Liječnik otkriva koja vrsta magnezija vam je potrebna

Piše MOZAIK SD
26. listopada 2023. - 17:01

Dr. Darren Scott na svom TikTok profilu svojim znanjem i savjetima pomaže ljudima koji imaju bolesti štitnjače, pa je toj problematici posvetio preko 60 edukativnih videozapisa.

U ovom videu, Scott objašnjava koja vam je vrsta magnezija potrebna ukoliko bolujete od autoimune bolesti Hashimota, ili od hipertireoze. 

Darren tvrdi da su u ovakvim zdravstvenim stanjima, najidealnije ove tri forme magnezija, ovisno o tome koji je vaš cilj.

"Pomažem ljudima preko dvadeset godina, i tisućama pacijenata sam vratio njihov stari život koji je zbog Hashimota i hipertireoze nestao. Ono što vam želim reći je da ne gubite nadu, jer možete živjeti svoj normalan život." započeo je Scott.

"Tip magnezija kojeg bi trebali uzimati u glavnini ovisi o cilju kojeg želite postići uzimanjem magnezija. Vidite, kad se magnezij poveže u različite spojeve, to utječe na način na koji se magnezij apsorbira, njegovu bio dostupnost, kako djeluje na tijelo i gdje točno ide." objašnjava.

"Ukoliko tražite magnezij i želite da vam on općenito pridonese zdravlju štitnjače, i zdravlju cijelog organizma, onda je za vas magnezij glicinat.On ima izrazito veliku apsorpcijsku moć, što znači da ga vaše tijelo veoma lako prepoznaje i koristi." kaže dr. Darren.

"Drugi tip magnezija će vam pomoći ukoliko želite riješiti svoje gastrointestinalne probleme, ili konstipaciju, i ukoliko želite imati redovitiju stolicu. U tom slučaju, trebate uzimati magnezij citrat. Ovaj tip magnezija dobar je iz razloga što ostaje u probavnom traktu, u kojem na sebe na jedan način veže izlučevine, i tako omogućuje redovitiju stolicu, odnosno, na jedan vas način tjera na zahod." objašnjava Darren i govori da je u ovom slučaju najbolje započeti sa tabletama od 100mg magnezija, i pomalo povećavati dozu. Bitno je da magnezij uzimate svaki dan, redovito. Ta bi doza u konačnici trebala biti negdje između 300 i 1000mg dnevno.

"Zadnji magnezij je magnezij 3, odnosno magnezij L treonat, i magnezij 8, koji treba uzimati ukoliko želite riješiti svoje probleme povezane s depresijom i anksioznošću. Ovaj je magnezij jedini koji će vam pomoći u tome, jer je to jedini tip magnezija koji može probiti krvnu barijeru mozga i na taj način utjecati na vaše raspoloženje."

"Ono što nikako ne smijete, je uzimati magnezij oksid. On se izuzetno loše apsorbira, i čisto je bacanje novca. Postoje i druge forme magnezija, ali držite se ove tri ukoliko imate problema sa štitnjačom. No ipak, ukoliko bolujete od Hashimota ili hipertireoze, ovo na duge staze neće izliječiti bolest, niti će vas magično ozdraviti. Najbitnije je da se zapitate i saznate što točno nije u redu s vašom štitnjačom."

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 23:51