StoryEditorOCM
U fokusuBolje pamćenje

Pet namirnica koje će poboljšati vašu moždanu aktivnost: okusom i porijeklom se jako razlikuju, ali sve su jednako korisne za zdravlje

Piše PSD
4. studenog 2020. - 10:34

Hrana može i te kako utjecati na rad našeg najvažnijeg organa, mozga. Ovisno o tome koje namirnice unosimo možemo biti sretniji, bolje se koncentrirati i popraviti vlastitu memoriju. Strateškim biranjem namirnica može se postići bolje raspoloženje i efikasnost, a da pritom i uživate u jelu, piše Healthline.

1. Masna riba

Među ove vrste ribe spadaju losos, pastrva i sardine, koje su sve bogati izvori omega-3 masnih kiselina. Otprilike 60 posto mozga sastoji se od masti od čega polovica omega-3. Mozak koristi masne kiseline za izgradnju živčanih stanica, a masti su ključne za učenje i pamćenje.

Tu su još neke dodatne pogodnosti. Kao prvo, omega-3 masne kiseline mogu usporiti smanjenje moždane aktivnosti povezane s godinama i pomoći u obrani od Alzheimerove bolesti. S druge s...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 05:26