StoryEditorOCM
Zdravljebrojne koristi

Tepaju joj da je najzdravija riba na svijetu, bolja je i od lososa; trebali bi je češće jesti, evo i zašto

Piše MOZAIK SD
22. kolovoza 2024. - 22:16

Skuša je vrlo cijenjena riba zbog svoje kvalitete i okusa, ali malo tko razmišlja o koristima koje konzumacija ove ribe donosi organizmu.

Skuša sadrži mnogo bjelančevina i masnoća, a više ih je u ribi ulovljenoj tijekom zime u sjevernijim krajevima.

Ova riba smatra se masnom ribom, ali u njoj se nalaze i važni proteini koji se apsorbiraju čak tri puta brže nego oni iz, npr. junetine.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Skuša je ipak niskokalorična riba. Trebali biste pojesti otprilike 700 grama da ispunite dnevne potrebe za kalorijama, prenosi Krstarica.

Jačanje stanica organizma

U njoj se nalaze i male količine nezasićenih masnih kiselina. Ove kiseline su dragocjen sastojak koji pomaže u jačanju stanica organizma i pomažu neutralizirati slobodne elektrone. To su radikali koji se mogu probiti kroz stanične membrane i narušiti njihovu aktivnost što onda dovodi do niza oboljenja, uključujući i ona onkološka. Da bismo to izbjegli, važno je zdravo se hraniti.

Dragocjeni sastojci skuše su i minerali. Ona sadrži kalij, fosfor, fluor, sumpor, cink, klor, natrij… To su mikroelementi koji organizmu donose ogromne koristi.Ova riba sadrži i cijeli spektar vitamina B koji sudjeluje u metaboliziranju masti.

Zahvaljujući mastima i nezasićenim masnim kiselinama skuša je korisna za mozak, kožu i kosu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 12:33