Prehrana bogata povrćem, cjelovitim žitaricama i graškom može smanjiti rizik od razvoja raka crijeva kod muškaraca za više od petine, pokazalo je veliko američko istraživanje.
Novo istraživanje na 79 950 muškaraca u Sjedinjenim Državama pokazalo je da oni koji su jeli najviše zdrave biljne hrane imaju 22 posto manji rizik od raka debelog crijeva u usporedbi s onima koji su jeli najmanje, piše klix.ba.
Rak debelog crijeva treći je najčešći rak u svijetu. Ona pogađa svakog 23. muškarca i svaku 25. ženu na svijetu, rekla je znanstvenica Jihye Kim s južnokorejskog sveučilišta Kyung Hee.
Istraživanja su pokazala da je loša prehrana jedan od glavnih čimbenika rizika za rak debelog crijeva. Srećom, postoji mnogo namirnica koje možemo uvrstiti u svakodnevnu prehranu kako bis...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....