StoryEditor
ZdravljeSEKS NIJE NEVAŽAN

Lenka Gospodnetić: evo zašto sam se bolje provela u Međugorju, nego na Zrću

Piše Lenka Gospodnetić
21. srpnja 2016. - 22:02

Kao prvo, osjećam unutarnju potrebu reći zašto sam pristala napisati komentar o važnosti (zaštićenog) seksa, budući da ne namjeravam izigravati kućnu seksologinju, niti univerzalnog sveznalicu (mada svaki novinar to pomalo i jest).

Naime, sjetila sam se ljeta otprije nekoliko godina, kad me sila službe odvela na Zrće, to mjesto na našoj obali poznato po burnom partijanju do jutra, pa i onim što ide pod ruku s tim (čitaj: razuzdanom seksu).

Mnogi od vas sad će vjerojatno razočarano 'zagrintati' kad se prisjetim da je to za mene bilo otužno iskustvo koje ne želim ponoviti; 'tulumarenje' na Zrću, naime. Sjećam se da sam, za početak, neki bezvezni hamburger platila 30 kuna, a za isti iznos sam negdje mogla čestito ručati tripice ili čak teleću peku u ponudi dana.

Lopta u glavu

Okej, tako 'okrijepljena' suhim obrokom ušla sam u jedan od 'nabrijanih' klubova s prljavim bazenčićem u kojem su se natiskivali mladi oba spola, mada mi se čini da je bilo više nekih nedozrelih mužjačića. Jedan od takvih, Talijan koliko se sjećam, me na ulazu u znak dobrodošlice pogodio u glavu mokrom loptom na napuhavanje, koju sam mu uljudno dobacila natrag i šmugnula put šanka.

Tamo mi je, pak, drugi goluždravi mužjak supijanog izraza lica dobrodušno dodao litrenku s nekim bljedocrvenim koktelom i puno raznobojnih slamki, što bi moglo predstavljati istoznačnicu kakve 'zadružne' bukare iz koje svi nagnu pomalo. S tom razlikom što ovdje cucaju znani i neznani, kojom tko slamkom potegne, i što nije u posudi domaće vino, nego vjerojatno 'Sex on the beach'. I na kraju razabereš da se svrha njihova ljetovanja svodi baš na to.

Sveta vodica umjesto koktela

Istog sam ljeta, ne po sili službe, nego s društvom, bila u Međugorju. Tamo se više 'troši' sveta vodica od koktela, pa mi se zgodno učinilo napisati usporednu analizu, to jest najjači regionalni punkt vjerskog turizma suprotstaviti onom partijanerskom i raskalašenom.

Ne ulazeći ni najmanje u analizu vjerodostojnosti samozvanih vidioca, moram reći da je Međugorje mjesto koje mi je uvijek ulijevalo mir, pa čak i u godinama kad sam bila puno mlađa za one zlobnike koji će sad mom 'datumu proizvodnje' pripisati činjenicu da sam se podno Brda ukazanja osjećala kudikamo bolje nego u Aquariusu.

Gdje je, usput rečeno, cijelu večer neki alkoholom dotučeni momak ispred vrata ispuštao dušu i želučani sadržaj istodobno, a da nitko nije trepnuo.

Što želim reći? Ponajmanje to da je djevojka koja opći prije braka, kako je jedan svećenik umilno rekao, 'štraca', niti želim promovirati tu vrstu ćudoređa. Pa čak ni vjerski turizam, iako je u Međugorju hamburger znatno jeftiniji nego onaj lošiji u noćnoj smjeni Zrća.

Želim reći sljedeće: seks nije nevažan. To je demonstriranje ljubavi i emocija, a ne začin razuzdanih partyja. Ne treba ga konzumirati olako; ako vam već nedostatak emotivne bliskosti nije dovoljan razlog, neka to barem bude zazor od spolno prenosivih boleština, koje vam ni jedna sveta vodica kasnije neće moći sprati.

#SEKS#NEZAŠTIĆENI SEKS

Izdvojeno

09. srpanj 2020 06:46