StoryEditor
ZdravljeGuštate i mršavite

Iskoristite vrućinu u svoju korist: uz ove aktivnosti kilogrami se 'tope' bez mnogo truda, a rezultati su sjajni iz dva razloga

Piše J. V.
11. lipnja 2019. - 00:09

Nakon (pre)duge zime i kišnog proljeća, sjedenja na radnome mjestu i u autu te sporadičnih odlazaka u teretanu, koji bi rezultirali upalom mišića pa vas odvratili od sljedećih, stiglo je ljeto, zlatno vrijeme za skinuti koji kilogram - bez truda.

Smanjeni apetit, znojenje i odlasci na plažu vas "stanje", htjeli vi to ili ne, jer takva je kombinacija. A ako ste u ovoj skupini pod "htjeli", postoje još neki trikovi koji vam mogu pomoći da iskoristite temperaturu u svoju korist i pokažete zavidnu liniju.

Portal Health donosi njih nekoliko, a mi ćemo ih prilagoditi vremenskim prilikama u Dalmaciji, kao i rutini jednog prosječnog stanovnika ove sunčane regije. Kad krene +35 u hladu, evo što vam je činiti...

1. Odbojka na plaži

Ako ste s ekipom negdje gdje je zgodno zaigrati, imajte na umu da ne postoji puno bolji način za isklesati tijelo i zabaviti se. Riječ je o možda najboljem ljetnom sportu - igrate na otvorenom, svježem morskom zraku, zbog pijeska se teže krećete, ali i sagorijevate više kalorija, a uz to se čitava grupa dobro zabavlja.

Ako igrate oko 30 minuta, sagorjet ćete oko 270 kalorija.

2. Vrtlarenje

U ljeto sve buja, a ako ste naumili učiniti svoj vrt ili pitare na balkonu ljepšima, imajte na pameti da je posao koristan i za vašu figuru. Čučnjevi, saginjanje i kopanje mogu vas "stesati" mnogo bolje od sprava u teretani, naročito zbog prve spomenute "vježbe" oblikujete svoju stražnjicu.

30ak minuta vrtlarenja sagori oko 140 kalorija.

3. Razgledavanje

Ljeti zaista svaka aktivnost može postati sport koji će vam pomoći u ostvarivanju ciljeva. Ako ste se uputili negdje, razgledavanje znamenitosti shvatite kao zabavnu aktivnost - zabavite se, malo i oznojite, pa potražite spas u čaši vode ili limunade. Izbjegavajte gazirane sokove i čokoladice i jednostavno, guštajte!

Čak 130 kalorija "nestane" u samo pola sata razgledavanja, piše Health.

4. Boćanje

Neki jedva čekaju toplije dane kako bi se posvetili omiljenoj aktivnosti, a najzagriženije, dakako, neće spriječiti ni tropske temperature. "Balote" u Dalmaciji gotovo svi igraju - portal Health nudi kriket kao opciju koja sagori i do 100 kalorija u samo pola sata, za one žešće balotaše gotovo da možemo poduplati u količinu.

5. Košenje trave

Kao što smo već rekli, trava ljeti buja, stoga ju treba i kositi češće. Ako vam je tlaka, ako vam se ne da, sjetite se ove zanimljivosti: košnja odnosi oko 200 kalorija u pola sata. To je pozamašna količina sladoleda, pa se vi mislite...

Ovim aktivnostima pridodajte odlaske na plažu i samo promatrajte kako se kilogrami tope. Važno je ostati aktivan.

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 18:07