StoryEditorOCM
ZdravljeBakterije i gljivice

Bacite ostatke ručka ako ste već učinili ovu 'grešku', u protivnome riskirate trovanje: moguće da je hrana pokvarena i ako tako ne izgleda

Piše J. V.
9. siječnja 2019. - 17:03

Konzumiranje ostataka kuhane hrane nikako ne bi trebalo shvaćati olako, pravila kojih bi se trebalo pridržavati ne manjka. A većina s tim ima iskustva na dnevnoj bazi: u želji da ne "pofali" obroka za vas i vašu obitelj, jednostavno nakuhate previše...

Vrlo je važno s onim što ostane postupati na pravi način ukoliko ćete hranu ponovno jesti. Najekonomičniji i najjednostavniji način svakako je staviti ju u hladnjak, ali i tu treba biti oprezan - temperatura je najvažniji faktor kada je riječ o razvitku mikroorganizama. Baš poput nas, bakterije i gljivice također uživaju u prednostima koje im nude neke namirnice.

Jedući ju se množe, povremeno i naočigled kvare - pomislite samo na pljesnivi kruh ili staru, pocrnjelu salatu.

A ukoliko se radi o mikrobima koji mogu izazvati ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2024 03:41