StoryEditor
ViralKoristan potez

Jeste li ikada ‘pomuzli‘ krastavac? Viralni hit otkrio sve što morate znati o ovom čudnom procesu, prije ljeta trik bi mogao doći kao spas

Piše PSD
19. svibnja 2020. - 13:51

Jeste li ikada "pomuzli" krastavac?

U moru trikova koji su preplavili društvene mreže, a krenuli s platforme za dijeljenje video sadržaja, TikTok, našao se i ovaj, koji je pogledalo preko milijun ljudi. Postao je viralan u kratkome roku nakon što je izašao, a ne iznenađuje, jer sami naslov intrigira...

No ni sam trik nije jedan u nizu besmislenih, kojima se prikupljaju klikovi, a na kraju gledanja nad glavom imate upitnik. Ovdje je sve prilično jasno, krastavac, kako biste izbjegli neželjeni gorak okus, morate - pomusti.

Dogodilo vam se barem jednom. Gorak krastavac pokvario je cijelu salatu koju ste tako pažljivo rezuckali i začinjavali. Prvi zalogaj i jasno vam je da joj nema pomoći.

Zato se gorčine riješite prije. Znate, vjerojatno, za trik s viljuškom koju protegnete duž ovog svježeg ljetnog povrća, a može umanjiti gorčinu. No isto tako, to može učiniti i sljedeći potez.

Krastavcu se najprije odstrani "kapica", tj. vrh. Potom tim istim vrhom lagano kružnim pokretima masirate krastavac dok ne izađe sva gorčina iz njega. Stvorit će se bijela nakupina gotovo nalik siru, na kraju procesa, samo ju isperite.

Uostalom, pogledajte u videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. kolovoz 2021 02:49