StoryEditor
Trendlako i učinkovito

Za ovaj ste beauty trik možda čuli, ali sigurno ga niste isprobali. Mi jesmo, i oduševljeni smo: jednostavan je, a čini kožu lica prekrasnom

19. svibnja 2020. - 10:10
Shutterstock

Nevjerojatni beauty trikovi koji stvarno pale najčešće jesu upravo nevjerojatni. Nitko, naime, ne vjeruje u njih osim osoba koje se kunu u njihovo djelovanje, a na tome pritom pokušavaju zaraditi veći broj pratitelja.

Zato im možda nitko ni ne vjeruje. Začarani je to krug karakterističan za ova nesigurna vremena. Pročitate, zaboravite. Odlučite da ćete im se jednog sunčanog dana posvetiti, kad budete imali više vremena, naravno.

No nakon nekoliko tjedana u kojima smo vremena imali na bacanje, shvaćate da niste isprobali nijedan od njih. Ni koru od banane koja navodno izbjeljuje zube, ni piling od meda i jagoda za oštećene usne, niste se čak udostojili niti kosu isprati jabučnim octom da vidite pomaže li to uistinu u dubinskom ispiranju.

Nijedan "kuhinjski" trik koji se reklamira na društvenim mrežama i Pinterestu niste odlučili - kupiti. Krivite stres, novonastalu situaciju, prvu (i nadate se jedinu) pandemiju u vašem životu. Niste se bavili uljepšavanjem? Svijet se raspada, zar bi itko to očekivao od vas?

I onda, posljednjih dana izolacije, beauty trik koji ne možete ne isprobati. Maska od aspirina.

Koja, budimo iskreni, nije nikakav novi trik na "tržištu" koje su postale društvene mreže. Znamo za nju već godinama, no jesmo li je isprobali? Čini se, ako je vjerovati komentarima, da je to samo još jedan od onih trikova "na jedno uho uđe, na drugo izađe" u nizu.

No budući da aspirin sadrži salicilnu kiselinu koja je sastojak većine proizvoda za problematičnu kožu, a djeluje uz to i antibakterijski, a i budući da se čitava priprema svodi na drobljenje tabletica i miješanje s vodom, stvarno nije teško upustiti se u pripravljanje "čudesne maske" kod kuće.

Na internetu ćete naći recepte u kojima se, kako bi se aktivirao prah od aspirina, dodaje limun - no ukoliko imate osjetljivu kožu, ta opcija i nije najbolja. Zamijenite limun aloe verom, ili pak - običnom vodom.

Možete koristiti obične tabletice aspirina ili pak one šumeće. Ova druga opcija se, istina, brže pjeni, ali zato stvara rjeđu smjesu, samo površinski zapjenjenu. Ako želite ravnomjerno nanijeti masku, posegnite za najobičnijim aspirinom.

I pripremite se da će vas peckati. Jer hoće. Koža će vam se možda poslije i zacrvenjeti, ali ako primijetite da je više nego uobičajeno nakon tretmana kiselinama, odmah umijte pripravak s lica. U protivnom ga držite desetak minuta pa natopljenom blazinicom uklonite.

I oduševite se ili si pak recite da više nikada nećete povjerovati ni u jedan beauty trik s društvenih mreža. Nama se ovaj svidio baš zbog jednostavnosti - da ne zabrljamo na samome kraju i proglasimo ga "nevjerojatnim", ostat ćemo na tome.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. rujan 2020 14:13