
Jede vam se pizza već neko vrijeme ali u posljednjih nekoliko spiza niste uspjeli "uhvatiti" kvasac na policama a i zaliha mlijeka vam je na minimumu? Bez brige, pronašli smo recept za pancerote poznate i kao preklopljene pizze, u kojem vam ne treba kvasac ni mlijeko a nećete previše potrošiti ni ostalih zaliha hrane koju štedite maksimalno jer odlaske u trgovinu trudite svesti na minimum. Tijesto je jako mekano i idući dan.
Sastojci za tijesto:
750 grama brašna
500 grama kiselog vrhnja
1,5 žličica soli
1 žličica šećera
200 grama margarina
2 praška za pecivo
3 jaja
Za nadjev:
200 grama salame
250 grama Trapista, Gaude ili bilo kojeg sira koji se topi
Kečap
1 jaje za premazivanje
Priprema:
U posudu stavite kiselo vrhnje, sol, šećer,jaja i sve dobro umutite žlicom.
Dodajte omekšali margarin kojeg ste prethodno držali na sobnoj temperaturi i prašak za pecivo, postupno brašno te zamijesite tijesto. Ostavite tijesto da se odmori 20 minuta.
Podijelite na manje loptice, ova količina dovoljna je za 18 manjih loptica. Možete oblikovati i veće ali onda ćete dobiti manje pancerota. Svaku razvaljajte valjkom za tijesto jako tanko jer će tijesto u pećnici još dodatno narasti.
Premažite kečapom, stavite fetu salame pa fetu sira a krajeve tijesta premažite jajem koje ste prethodno razmutili. Jedan kraj tijesta prebacite preko drugog i vilIicom pritisnite rub tijesta kako se ne bi razdvojilo prilikom pečenja i nadjev iscurio. Poslažite na tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite 20 minuta na 200 stupnjeva. Dobar tek!