StoryEditorOCM
Tehnologijanovi sateliti

Nakon bespilotnih letjelica, Google kupuje Skybox za 500 milijuna dolara

Piše PSD.
11. lipnja 2014. - 13:11
Američki internetski div Google kupuje tvrtku Skybox Imaging za 500 milijuna dolara, objavio je Google u utorak.

"Zaključili smo dogovor o kupovini Skybox Imaging i nestrpljivo čekamo njihov dolazaka u obitelj Google", zadovoljna je tvrtka iz Mountain Viewa u Kaliforniji, koja je u travnju preuzela tvrtku Titan Aerospace, specijaliziranu za proizvodnju bespilotnih letjelica na solarni pogon.

Utemeljena 2009. u Silikonskoj dolini, Skybox izrađuje male satelite za promatranje Zemlje koji mogu fotografirati i snimati vrlo detaljne zapise lokacija. Za sada tvrtka ima samo jedan djelatan satelit, ali ih predviđa rasporediti desetak do kraja 2016.

Skybox može omogućiti Googlu uređenje njegovih baza snimaka uključenih u aplikacije Google Earth i Google Maps i poboljšati njihovu kvalitetu.

Skybox Imaging je tvrtka koja se bavi razvojem satelita i naprednom analizom visokokvalitetnih snimaka koje naprave pomoću njih.

"Njihovi sateliti će nam pomoći aktualizirati naše zemljovide da bi bili što precizniji. Nadamo se da će nam ekipa Skyboxa i njihova tehnologija pomoći u boljem pristupu internetu i u pozivu na pomoć u slučaju katastrofe, dvije domene za koje se već dugo zanima Google", objasnila je tvrtka.

h, foto: skyboximaging.com
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 17:34