MozaikSTVAR KOJU ĆETE VOLJETI

Supruga je napisala tekst, on glazbu: poznati splitski glazbenik ima novu pjesmu u kojoj će se prepoznati brojne Dalmatinke koje dijele ovu sudbinu

Piše I. P.

Splitski pjevač, tenor, član stalnog ansambla opere HNK Saša Jakelić objavio je spot za novu autorsku pjesmu „More veliko“. Na tekst svoje supruge Katarine pjevač je komponirao glazbu, a potpisuje i aranžman i produkciju. Budući da je Saša član stalnog ansambla opere HNK u Splitu, klapske dijelove pjesme otpjevali su s njim kolege i prijatelji iz zbora HNK.

Video je jednostavno prenio atmosferu morskih stihova i nježne dalmatinske melodije.

 

Pjesmu je Jakelić premijerno izveo ovoga ljeta na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku.

- Bila mi je velika čast predstavit pismu baš na šibenskoj šansoni jer se tamo osjećan ka doma. Spot u režiji Toni Mijača rađen je u minimalističkom stilu u kojem smo se potrudili donijeti punu snagu priče. Pisma 'More veliko' je posebna i posvećena svima onima koji brode morima i njihovim ljubavima koje ih strpljivo čekaju - rekao je poznati splitski slavuj koji je na ovom festivalu, iste godine kad je i debitirao, osvojio i Grand prix za pjesmu "Dite jubavi" u duetu s Goranom Karanom.

Inače, Saša se u više od dva desetljeća pjevačke karijere bavio pop, opernom i klapskom glazbom. Nastupao je na mnogim festivalima zabavne glazbe (Melodije hrvatskog jadrana, Splitski festival, Zagreb fest, Festival dalmatinske šansone u Šibeniku, Opuzen). Osim s Karanom, surađivao je i s Meri Cetinić i Anom Opačak.

Sudjelovao je u osnivanju klape 'Šufit' u kojoj je pjevao 10 goddina. Natjecao se kao jedini hrvatski predstavnik na međunarodnom pjevačkom natjecanju 'Operalia 2006' u Valenciji (pod patronatom Placida Dominga) te prvom međunarodnom pjevačkom natjecanju 'Luciano Pavarotti 2007' u Modeni.

#MORE#PJEVAč#SPOT#SAšA JAKELIć