StoryEditorOCM
Spiza plus‘Divje zijeje‘

Zdravo, ukusno i mukte: znate li kako se beru i kuhaju kostrič, tustočel i divji luk? Evo savjeta splitske znanstvenice

Piše Mirko Crnčević
19. ožujka 2024. - 11:01

Neki naši stručnjaci otok Hvar odavno nazivaju "tvornicom ljekovitog bilja", naravno pod otvorenim nebom, a neki su samo na središnjem dijelu škoja zabilježili da je među samoniklim biljnim vrstama njih čak 119 koje se koriste u ljekovite svrhe, da ih se više od 100 koristi u prehrani...

Dakle, golema većina hvarskog bilja realno ima svoju uporabnu vrijednost, pa je upravo zato na području Staroga Grada, u sklopu projekta koji provodi udruga "Tartajun" iz Dola "Okusi zavičaja - valorizacija gastrokulturne baštine", održana radionica u prirodi "Prepoznavanje samoniklog jestivog i ljekovitog bilja otoka Hvara".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. listopad 2024 22:57