
Mnogima je život nezamisliv bez kruha, pa čak i kad su ga iz različitih razloga prisiljeni izbjegavati. Srećom, pored klasičnih načina izrade kruha uz pomoć pšeničnog brašna i kvasca, postoji još puno metoda koje rezultiraju ukusnim lepinjama, pogačama i štrucama koje je pravi užitak mazati ili garnirati različitim namazima i dodacima po želji.
Jedno od boljih rješenja je proteinski kruh za čiju se pripremu koristi crvena leća. Već smo vam pisali o kruhu od crvene leće, a sad ćemo vam otkriti kako se od te namirnice mogu napraviti mekane bublice koje će biti pravi užitak pretvoriti u ukusne sendviče.
Dodatna im je prednost u tome što se leća kombinira s jajem i svježim sirom, namirnicama punima proteina baš poput leće, što u konačnici znači kruščiće koji su poprilično zasitni, a nisu prekrcani kalorijama ni ugljikohidratima iza čine konzumacije neizbježno slijedi napadaj gladi, a i veće su šanse za debljanje.
Zamutite, stoga, kruščiće po našem receptu i uživajte bez brige i grižnje savijesti. Ako nemate prikladne kalupe za bublice, poslužite se onima za muffine ili pak ispecite kruh užoj i višoj posudi za pečenje, vodeći računa o tome da će se tijesto tako u komadu peći nešto dulje nego kad je podijeljeno u manje kalupe.
Proteinski kruh od leće
Sastojci:
250 g svježeg sira
190 g crvene leće
4 žlice maslinovog ulja
1/2 žlice praška za pecivo
1 žličica soli
1 žličica sezama ili drugih sjemenki po izboru za ukras
2 jaja
Priprema:
Prelijte leću vodom sobne temperature i ostavite je da stoji tako barem dva sata. Prebacite leću u cjedilo i isperite je pod mlazom vode.
Stavite ispranu leću u blender, dodajte jaja, sir, sol, papar, maslinovo ulje i prašak za pecivo. Glatku smjesu ulijte u kalupiće premazane uljem, pospite sjemenkama po izboru i pecite 40 minuta na 180 stupnjeva Celzija.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....