StoryEditorOCM
Slatkosemifreddo

Super kremasti ledeni desert koji se priprema kao od šale. Biserka zna odličnu caku, pogledajte kako ga priprema

Piše T. S. M.
5. rujna 2024. - 08:10

Neki se odluče napraviti semifreddo samo kad im se ne da gnjaviti sa sladoledom, ali kad imate recept dobar poput ovog koji slijedi u nastavku, semifreddo od rezervnog postaje prvi izbor. 

S receptom koji slijedi uspjeh vam je zajamčen i nema šanse da će vam semifreddo ispasti tvrd kao kamen ili da će mu nedostajati okusa. Sigurni smo da ćete se, jednom kad ga probate, potpuno zaljubiti u njega. I ne morate se zahvaliti nama, zahvalite se Biserki Radovanović koju možete (i trebate) pratiti na Instagram profilu Slatki biseri.

Njen nam se recept svidio jer uključuje bijelu čokoladu i kekse, sastojke koji desertu daju posebnu teksturu, ali i okus. Biserka nudi i dobro rješenje za one koji koriste zamrznute maline umjesto svježih.

Semifreddo s keksom, malinama i bijelom čokoladom

Sastojci:

4 žumanjka
4 žlice šećera
2 vrećice vanilin šećera
200 g bijele čokolade
150 g plazma keksa
200 g malina
500 ml biljnog slatkog vrhnja

Priprema:

Žumanjke pomiješajte sa šećerom i vanilijom pa ih kratko kuhajte na pari, samo dok se žumanjci ne zagriju (pazite da se ne prekuhaju). U vruću smjesu dodajte bijelu čokoladu, promiješajte da se čokolada otopi pa ostavite da se ohladi.

U ohlađenu kremu dodajte tučeno slatko vrhnje i podijelite smjesu na dva dijela. Kekse izmrvite valjkom za tijesto tako da ostane nešto većih komadića pa odvojite četiri žlice i stavite ih sa strane. Ostatak keksa pomiješajte s jednom polovinom kreme.

Ako koristite svježe maline, samo ih operite i očistite, a ako koristite smrznute, najprije ih skuhajte s dvije žlice šećera (15-20 min na najnižoj temperaturi).

Kalup dimenzija 10×25 cm obložite plastičnom folijom, na dno stavite dvije žlice usitnjenog keksa, zatim kremu u koju niste stavili kekse, potom maline pa kremu s keksom i na kraju sve pospite preostalim izmrvljenim keksom.

Ostavite u zamrzivaču 2-3 sata da se stegne pa preokrenite na tanjur. Možete ukrasiti šlagom, ali nije potrebno. Poslužite odmah, a ostatak vratite u zamrzivač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:49