StoryEditorOCM
Slatkolako je, pogledajte

Štrudel od šljiva s korom od lisnatog tijesta: Marina ima top recept, tajna je u fantastičnom nadjevu od četiri sastojka

Piše T. S. M.
15. rujna 2024. - 09:15

Dobar kolač od šljiva za čas će vam razvedriti tmuran dan, no s obzirom na to da je pri ovakvim vremenskim prilikama najljepše udobno se smjestiti i ušuškati, nudimo vam recept s kojim nema puno posla u kuhinji.

Dobili smo ga od Marine Obradović koju pratimo na Instagramu Priče jedne kuhače, a svidio nam se zbog jednostavnosti pripreme i osobitog načina na koji se priprema nadjev. Umjesto da se po kori poslože sasvim obične očišćene šljive, prema receptu koji nam je dala Marina šljive se najprije trebaju ispirjati na maslacu uz dodatak šećera i oraha. Ma divota! Jedva ga čekamo isprobati, a isto preporučujemo i vama.

image
Privatni album

Štrudel od šljiva

Sastojci:

500 g šljiva
100 g sjeckanih oraha
3 žlice šećera kokosova cvijeta
1 lisnato tijesto
1 jaje

Priprema:

Šljive prepolovite i očištistite od koštica, stavite ih u tavu na malo maslaca te dodajte šećer.

Promiješajte pa kuhajte desetak minuta da šljive omekšaju. Kada se počnu lijepiti za dno tave, dodajte orahe, promiješajte pa ugasite vatru.

Dok se smjesa hladi, upalite pećnicu na 180 stupnjeva Celzija, pripremite lisnato tijesto i razmutite jaje kojim ćete premazati štrudel.

Nadjenite tijesto, zarolajte štrudel i premažite ga jajem pa ga pecite dok ne porumeni, oko 30 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 09:17