StoryEditorOCM
Slatkoomiljeni desert

Starinski kolač s marelicama gotov je za pola sata: jednostavan je, sočan i mekan, a savršeno naglašava aromu barakokula

Piše T. S. M.
18. lipnja 2024. - 08:10

Ušli smo već duboko u sezonu marelica pa bi bio red ispeći barem jedan kolač s tim zdravim i sočnim voćem. Ako imate sreće nabaviti domaće, uživat ćete još i više, jer su stare, krupne sorte koje se kod nas još ponegdje uzgajaju neusporedivo slađe i aromatičnije od onih sitnih iz uvoza koje nam u trgovine stižu još nedovoljno zrele.

Pruži li vam se prilika za uživanje u tom neponovljivom okusu, savjetujemo vam jednostavan recept koji će im dodatno istaknuti okus, a ako su jedino što uspijete nabaviti one uvozne, upotpunite okus slastice dodatkom lijepih aroma vanilije, cimeta ili badema, sve se ljube s okusom barakokule.

image
Shutterstock

Kolač s marelicama

Sastojci:

650 g marelica
300 g brašna
220 g jogurta
200 g šećera
150 g maslaca
3 jaja
1 žličica praška za pecivo

Priprema:

Izmiksajte jaja sa šećerom i maslacem pa im dodajte sve sastojke osim marelica i dobro izmiješajte. Tijesto prebacite u posudu za pečenje premazanu maslacem i posutu brašnom (otresite višak). 

Po vrhu poredajte očišćene i prepolovljene marelice pa pecite kolač na 190 stupnjeva oko pola sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 07:01