StoryEditorOCM
Slatkotop kombinacija

Rafaello tiramisu po Katinom receptu prava je bomba od kolača! Neodoljivo je kremast, ugodno hrskav, a tek ovaj detalj...

Piše T. S. M.
12. kolovoza 2024. - 16:08

U posljednje vrijeme, gdje god pogledamo po društvenim mrežama, svi rade tiramisu. Nikakvo čudo, tiramisu je savršen kolač za ljeto jer se ne peče i čuva se u hladnjaku, a premda je kremast, ujedno je i pjenast, što stvara dojam lakoće. Ono što nas veseli je da je tiramisu dobio ljetni makeover, i to ne samo jedan.

Nedavno smo vam pisali o novoj verziji ovog kolača s dvije kreme, od kojih je jedna osvježena limunom, a danas vam nudimo nešto još bolje: kombinaciju tiramisua i one slatke male hrskave napasti - Rafaella. Ideju smo vidjeli kod Katice koju pratimo na Instagramu Just Kate Bake i na YouTubeu, a ona nam je rado diopustila da podijelimo recept s našim čitateljima.

Ono što nam se kod njenog recepta posebno sviđa je to što Rafaello nije samo u nazivu, nego se zaista nalazi u sastojcima. U praksi to znači da se u kremastom nadjevu nalaze hrskavi komadići ove prefine slastice s kokosom. Što kažete, je li ovaj recept kandidat za najbolji tiramisu recept ljeta? Ako mislite da imate bolji, javite nam se na spiza@slobodnadalmacija.hr

image
Privatni album

Raffaello Tiramisu

Sastojci:

400 g piškota
200 ml kokosovog mlijeka za namakanje

Za kremu:

150 g raffaella 
200 ml kokosovog vrhnja
100 ml gustog kondenziranog mlijeka
500 g mascarponea
100 ml vrhnja za šlag

Dodatno:

Kokos za posipanje

Priprema:

Sameljite raffaello u blenderu. Izmiksajte sve sastojke u kremu. U kalup složite red namočenih piškota i red kreme pa ponovite.

Pospite kokosom. Dobro ohladite i uživajte.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 10:42