
Kremaste i sočne torte slaba su nam točka, a ako im n i vi ne možete odoljeti, promislite dobro hoćete li nastaviti čitati... jer imamo recept za pravu bombu od torte.
Tamara koju pratimo na Instagramu Domaći recepti poslala nam je fotografiju raskošne, kremaste torte koju je ispekla, a torta je izgledala toliko dobro da smo je morali zamoliti da nam otkrije recept.
Slastica je nadahnuta popularnim desertom Kinder maxi king, a tehnički je riječ o kombinaciji biskvitne torte i torte od sira. NAma se ideja jako svidjela, vjerujemo da će se svidjeti i ostalim ljubiteljima ovakvih slastica.
Torta Kinder maxi king
Sastojci:
Biskvit:3 jaja
120 g šećera
90 ml mlijeka
65 ml ulja
više od pola vrećice praška za pecivo
90 g glatkog brašna
20 g kakaa
Krema
500 ml slatkog vrhnja
500 g mascarponea
Aroma vanilije
2-3 žlice bijele Linolade (po želji)
Ganache
100 g tamne čokolade
100 ml slatkog vrhnja
krokant lješnjaci
Dodatno:
50 ml toplog mlijeka + vanilin šećer
250 g namaza od karamele
Priprema:
Pjesnasto izmiksajtei jaja sa šećerom. Dodajte ulje i mlijeko. Miksajte. Dodajte prosijane suhe sastojke (kakao, brašno, prašak za pecivo). Izmiješajte. Pecite u kalupu promjera 24 cm, na 180 stupnjeva. Kad se biskvit malo ohladi, prelijte ga toplim mlijekom u koje ste dodali vanilin šećer. Pustite ga da se hladi u kalupu.
Na laganoj vatri otopite čokoladu u slatkom vrhnju. Ostavite smjesu da se malo ohladi.
Izmiksajte mascarpone, dodajte aromu vanilije, Linoladu i slatko vrhnje. Miksajte dok se smjesa ne ujednači.
Na ohlađeni biskvit stavite otprilike pola kreme, preko nje nanesite karamel namaz (osim oko 2 cm uz rub kalupa) pa zatim stavite drugu polovicu kreme. Preko kreme prelijte ganache i odmah ga pospite krokantom.
Tortu dobro ohladite pa je izvadite iz kalupa i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....