Kad vidite što Tamara Ivančić, koju pratimo na Instagramu Ave Dulcis radi sa smokvama, zapitat ćete se kako vam to već nije palo napamet. I sama Tamara se pita istu stvar pa ispod pitanja odmah navodi recept za smokve pohane u "košuljici2 od tijesta za fritule.
Nas je ideja oduševila pa smo je zamolili za dopuštenje da vam je prenesemo, a Tamara nam je pritom uputila i zgodan savjet, da pohane smokve poslužimo uz kuglicu sladoleda od vanilije.
Pored recepta prenijet ćemo vam i video koji će vas uvjeriti da to u praksi izgleda stvarno jako dobro. Uostalom, ako možemo pohati jabuke i banane, pa zašto isto ne bismo radili i sa smokvama?
Pohane smokve
Sastojci:
180-200 ml mlijeka
12 žlica brašna
1 jaje
1/2 praška za pecivo
vanilija
rum
sol
Priprema:
Od navedenih sastojaka napravite tijesto koje treba biti rijeđe od onog za palačinke.
Prije umakanja u tijesto, smokve uvaljajte u brašno.
Pržite na vrelom ulju i vadite na upijajući papir.