StoryEditorOCM
Slatkopecite i guštajte

Fritule ‘sve po dva‘ mekane su i mirisne, uvijek uspiju savršeno, nikad ne upiju puno ulja i rade se po najlakšem receptu

Piše T. S. M.
6. prosinca 2024. - 18:47

Iskusni ljubitelji fritula napamet znaju barem jedan recept za pripremu ze obožavane slastice, no početnicima je prvi korak pripreme fritula - traženje recepta. Kako vam se to više ne bi događalo, nudimo vam recept koji je vrlo lako zapamtiti. Sve je "po dva", a najbolje od svega je to što su ovakve fritule nevjerojatno mekane i mirisne.

Fritule sve po dva

Sastojci: 

2 čaše od jogurta brašna
2 jabuke
2 jogurta
2 jaja
2 praška za pecivo
2 vanilin šećera
2 žlice grožđica
2 žlice šećera
2 žlice rakije
2 žličice cimeta
2 žličice korice naranče
šećer u prahu
ulje za prženje

Priprema:

Potopite grožđice u rakiju. Sitno naribajte jabuke.

Pomiješajte jaja, šećer, vanilin šećer, sol, jogurt i rakiju u kojoj su se namakale grožđice.

Odvojeno pomiješajte brašno, prašak za pecivo, 1 žličicu cimeta te naribanu koricu limuna i naranče. Drugu smjesu postupno uz miješanje dodajte prvoj, a kad ste sve sjedinili umiješajte naribane jabuke i grožđice. Ako je previše rijetko, ubacite još malo brašna.  

Zagrijte ulje u užoj, višoj teći pa frigajte fritule dok ne uhvate lijepu boju. Nemojte ih dodati previše odjednom. Vadite ih na kuhinjski papir pa ih još tople pospite šećerom u prahu kojem ste dodali preostalu žličicu cimeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2024 18:48