Jedan od simbola blagdanske spize, uz bakalar i odojak, svakako je i tuka. Inače sasvim obična namirnica, mislimo na puretinu, naravno, kad se peče u komadu i po dobrom receptu vrlo lako preuzima ulogu zvijezde blagdanskog stola. Za tuku se pobrinite sami, a mi smo vam nabavili odličan recept. Odličan, jer dobili smo ga od prave zaljubljenice u kuhinavanje, Helene Pudić, koju možete pratiti na Instagramu.
Helena nam je detaljno objasnila kako je ispekla puricu tešku tri kilograma i to u pratnji s mlincima. Pročitajte njene upute, a u nastavku ćete pronaći video.
"Puricu operite, posušite kuhinjskim ubrusom te dobro nasolite. Noge joj zavežite konopcem kako bi zadržala lijepi oblik pa je stavite na rešetku od pećnice i potom na pleh, kako bi masnoća kapala u njega. Možete takođe...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....