Ako ste raspoloženi za nešto ukusno, toplo i zapečeno, imamo super prijedlog. Nema rastezanja kora, nema odmrzavanja lisnatog tijesta, nema veze što se niste sjetili kupiti canelone - samo se trebate potruditi ispeći nekoliko palačinki.
Dok mutite tijesto za palačinke i dok ih pečete, pristavit ćete luk da se dobro ispirja, a zatim mu dodati mljeveno meso. Pečene palačinke zatim ćete lijepo zapeći i eto vam poslastice koja je izvrsna i sutradan.
Recept smo vam već zapravo otkrili, ali evo da ne bude zabune oko količina i točnog redoslijeda, a otkrit će vam i što se treba napraviti s napunjenim palačinkama prije nego idu u pećnicu - ključno je za sočnost.
Zapečene palačinke
Sastojci:
300 g mljevenog mesa
250 g brašna
250 ml kiselog vrhnja
250 ml mlijeka
100 ml mineralne vode
2 jaja
1 luk
1 mrkva
1 žličica senfa
malo tabasca
ulje
sol, papar
Priprema:
Pomiješajte jedno jaje i 150 ml mlijeka. Dodajte im brašno i malo soli, dobro promiješajte pa ulijte mineralnu vodu i malo ulja. Dobro izmiješajte, pustite da se odmori pola sata pa pecite palačinke.
Dok se smjesa za palačinke odmara, nasjeckajte luk pa ga ispirjajte na malo ulja dok ne postane staklast. Dodajte mu nasjeckanu mrkvu i pirjajte dok mrkva ne počne omekšavati. Dodajte meso, sol i papar te pirjajte uz povremeno podlijevanje vodom po potrebi. Kad je gotovo maknite s vatrem malo ohladite, provjerite treba li još soli pa mu dodajte senf i malo tabasca.
Palačinke nadjenite smjesom od mesa, poredajte ih u posudu za pečenje pa ih prelojte mješavinom preostalog jaja i mlijeka s kiselim vrhnjem te zapecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta.