StoryEditorOCM
Slanosve u jednoj teći

Zaboravljeni recept koji će vam riješiti dilemu za ručak: uključuje odreske, tjesteninu i povrće, neće vas razočarati!

Piše Spiza SD
5. rujna 2023. - 07:05

Pitate li se što biste danas mogli za ručak, možda ste upali u jednu od standardnih dilema: skuhati tjesteninu ili ispeći odreske. Naš vam je odgovor: iskombinirajte ih! Dobit ćete jelo koje je nekoć davno bilo popularno pod nazivom tažarino, no već ga odavno nitko ne spominje. Je li nastalo pod utjecajem talijanske kuhinje, na što bi mogli ukazivati naziv koji podsjeća na tjesteninu poznatu kao tagliarini kao i popis sastojaka uvriježen na području Apeninskog poluotoka ili mu je ishodište negdje drugdje? Javite nam ako znate! 

Priprema nije osobito zahtjevna, a sudeći po svemu rezultat bi mogao biti poprilično dobar. Evo vam recept pa ga isprobajte. Mi hoćemo.

Tažarino

Sastojci:

500 g telećih odrezaka
500 g tjestenine
3-4 zelene paprike
4-5 rajčica
1 režanj češnjaka
1/4 vezice peršina
700 ml vode
1 žica masti
sol, papar

Priprema:

Teleće odreske od pola kilograma narežite, posolite i brzo ih popržite s obje strane na vrućoj masnoći. Zatim popržene odreske izvadite i narežite na deblje rezance.

U masnoću gdje su se pržili odresci staviti paprike izrezane na trakice i rajčice narezane na kockice i nasjeckani češnjak te dinstajte dok češnjak ne zamiriše, a tekućina ne ishlapi.

Dodajte vodu. Posolite, a kad voda uzavre ubacite tjesteninu i kuhajte dok se tjestenina ne skuha.

Dodajte odreske, nasjekani peršin i papar te sve zajedno dobro promiješajte, malo prodinstajte i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 09:27