StoryEditorOCM
Slanonova metoda

Zaboravite ulje i maslac, jaja su najukusnija kad se isprže na ovaj način. Nije teško, a uživat ćete u svakom zalogaju

Piše T. S. M.
7. ožujka 2024. - 07:05

Jesu li vam jaja draža kad se isprže na ulju, maslacu ili na masti? Ako ih još niste pržili na maslacu i masti, ne znate što propuštate, no postoji još jedan način pripreme i taj je najbolji. Za njega će vam trebati pomalo neočekivan sastojak, ali bez brige, tehnika je ista, možda čak i jednostavnija nego kod klasičnog prženja.

Prema receptu koji je zapalio društvene mreže, najfinija pržena jaja pripremaju se uz pomoć - vrhnja. Sve što trebate napraviti je ulje, maslac ili mast zamijeniti vrhnjem pa u njemu ispržiti jaje. Pritom nije uputno puno uznemiravati jaja, samo ih lijepo ostavite da se prže dok nisu gotova. Nema opasnosti ni da zagore, naravno, osim ako ih zaboravite na špaheru.

Želite li ovo jelo učiniti još boljim i hranjivijim...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2025 14:23