Dobar trik za savršenu hrskavost mesa uvijek dobro dođe, a ovaj je posebno zgodan i - pali! Ako želite sočne pileće batake koji će dobiti dugo željenu hrskavu slasnu koricu u pečenju, trik je u majonezi.
Batake ne trebate pržiti u dubokom ulju... Dovoljno je meso namazati majonezom koja će zadržati sočnost piletine, prekriti ga krušnim mrvicama koje će dati posebnu hrskavost, a potom ga ispeći u pećnici. Vjerujte nam - za prste polizat...
Za svaki batak bit će vam dovoljna jedna žlica majoneze pa mjere prilagodite količinu mesa. Važno je i da majonezu začinite kako biste postigli savršenu kombinaciju aromatičnosti i sočnosti. Tajne se, pak, uvijek kriju u malim stvarima, a garantiramo da će ova biti pun pogodak!
Hrskavi pileći bataci
Sastojci:
4-6 pilećih bataka
4-6 žlica majoneze
50 g krušnih mrvica
češnjak u prahu (po želji)
sol i papar
Priprema:
Majonezu izlijte u zdjelu pa je začinite s češnjakom u prahu i pomiješajte. U drugu zdjelu istresite prezlu. Pileće batake začinite solju i paprom, namažite ih majonezom, a potom prekrijte prezlom. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.
Batake posložite na lim za pečenje, koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Stavite ga u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 30-40 minuta dok piletina ne dobije zlatno-smeđu boju i ne bude termički obrađena do kraja.
Kako biste provjerili je li piletina pečena do kraja, provjerite unutrašnjost mesa kuhinjskim termometrom. U najdebljem dijelu piletine kod kosti temperatura bi trebala iznositi oko 74 stupnja.
Kad su gotovi, pileće batake poslužite uz prilog po želji i uživajte u posebnoj hrskavosti!