Jedna od najpoznatijih bosanskih delikatesa je burek od mesa. Idealno je to jelo za hladne dane ili okrjepu nakon izlaska, ali posebno je ukusan - kada je domaći. Zbog ovog recepta savršeni burek bit će vam - mnogo bliže.
Burek od mesa
Sastojci:
500 grama gotovih kora
500 grama mljevene govedine
250 grama luka
1,5 žličica soli
pola žličice papra
mineralna voda
ulje
Priprema:
Mljevenom mesu dodajte 3 žlice mineralne vode, sol, papar i sitno nasjeckani luk. Sve dobro promiješajte
Kore poredajte ovim redoslijedom: 5 kora od ukupne količine presijecite na pola i ostavite sa strane. Dvije kore preklopite preko sredine, a onda preko njih poredajte dvije polovine isječenih kora.
Napunite kore mesom, umotajte ih u burek i stavite u pleh. Premažite s uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 20...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....