Želite li srezati unos ugljikohidrata, sigurno ste na pravim mukama kad pomislite na sendvič. Ili na sir, salamu, fine namaze i paštete, odnosno sve ono što inače jedete s kruhom.
Ako je tako, predlažemo vam da napravite proteinske bublice od avokada, evo recepta, a ako vas ta ideja ne privlači, imamo još jedan prijedlog - proteinski wrap od svježeg sira.
Ideja je to koja je osvojila društvene mreže, a nakon što smo proučili recept i pogledali nekoliko snimčica koje prikazuju kako to izgleda u praksi, sve smo više u uvjerenju da je vrijedi isprobati.
Zamijenite li kruh, somune i klasične tortilje ovakvim wrapom - koji lako možete ispeći i u obliku tortilje ako vam je tako draže - osigurat ćete dobru dozu proteina i dobiti rješenje za gore spomenut problem jer u ovaj lijepo savitljiv wrap možete zamotati sve što vam je drago jesti u sendviču ili tortilju.
Proteinski wrap
Sastojci:
250 g svježeg sira
jaje
1/8 žličice soli
malo suhog začinskog bilja po izboru (može i bez toga)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva Celzija.
Sir, jaje i začine ubacite u blender pa ih blendajte dok smjesa ne postane jednolična (ovo možete obaviti i mikserom).
Manji lim za pečenje obložite papirom za pečenje i poškropite uljem te ga razmažite. Preko toga izlijte smjesu od sira i rasporedite je u što tanji sloj (a da kroz njega ne vidite papir).
Pecite 30-40 minuta, odnosno dok vrh ne postane zlatnosmeđ i mekan na dodir. Važno je da je dovoljno čvrst da ga možete odlijepiti s papira za pečenje.
Kad ste uklonili papir, pustite wrap da se hladi pet minuta pa ga nadjenite po želji i zarolajte ili preklopite kako vam se sviđa.