StoryEditorOCM
Slanocrni rižot

U po‘ marča - sipa i komarča: recept za komarču ste dobili nekidan, danas vam nudimo recept za najomiljenije jelo od sipe

Piše T.S.M.
17. ožujka 2023. - 12:25

Kaže se "U po‘ marča - sipa i komarča". I s pravom se kaže, sad su i sipa i komarča osobito slatke, pa tko može, nek‘ navali. Nekidan smo vam ponudili baš jako dobar recept za pečene komarče, danas su na redu sipe.

A kako sipe pripremiti? Najbolje kao crni rižot, o tome nema dileme. Možda već imate svoj omiljeni recept, ali mi vam predlažemo naš. Vrlo je jednostavan, kako po pitanju sastojaka, tako i po pitanju pripreme. Šta ćemo komplicirat‘ gdje ne treba, je li tako?

Uživajte. U skladu sa stađunom.

Crni rižot

Sastojci:

500-600 g sipe
300 g riže
1 glavica luka
3 režnja češnjaka
100 ml bijelog vina
maslinovo ulje
svježi peršin
parmezan
sol, papar

Priprema:

Očistite sipu: tvrdi dio, gdje joj je kost, okrenite prema dolje pa je zarežite od dna prema glavi. Meso razdvojit...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. studeni 2024 13:47