Kaže se "U po‘ marča - sipa i komarča". I s pravom se kaže, sad su i sipa i komarča osobito slatke, pa tko može, nek‘ navali. Nekidan smo vam ponudili baš jako dobar recept za pečene komarče, danas su na redu sipe.
A kako sipe pripremiti? Najbolje kao crni rižot, o tome nema dileme. Možda već imate svoj omiljeni recept, ali mi vam predlažemo naš. Vrlo je jednostavan, kako po pitanju sastojaka, tako i po pitanju pripreme. Šta ćemo komplicirat‘ gdje ne treba, je li tako?
Uživajte. U skladu sa stađunom.
Crni rižot
Sastojci:
500-600 g sipe
300 g riže
1 glavica luka
3 režnja češnjaka
100 ml bijelog vina
maslinovo ulje
svježi peršin
parmezan
sol, papar
Priprema:
Očistite sipu: tvrdi dio, gdje joj je kost, okrenite prema dolje pa je zarežite od dna prema glavi. Meso razdvojit...