Planirate li ovih dana raditi gradele, mogla bi vam dobro doći koja ideja po pitanju priloga. Jer ionako već znate što će biti u prvom planu, zar ne?
Što svi volimo uz specijalitete s gradela? Odgovor je jednostavan - krumpir. Frigani, na salatu, pire, kako već tko voli. Da ne biste uvijek radili istu stvar, u ovom smo vam tekstu predložili nekoliko dobrih jela s krumpirom koja lijepo idu uz spizu s roštilja.
No zašto bi prilog uz hranu sa žara uvijek bilo krumpir? Zgodna opcija su salate od kupusa, evo vam ovdje jedan baš zgodan recept, a ako gradelajete meso, uzmite u obzir ovo jelo sa svježim sirom ili kajmakom i mladim lukom u glavnim ulogama.
Čuli smo da se priča kako je fažoletima konačno pala cijena pa su nam sad i oni, konačno, dobra opcija za prilog. Na ovom linku nudimo vam super recept za fažolete na jedan novi način, bonus je što su gotove za 15-ak minuta.
Ako slušate nutricioniste pa izbjegavate kombinirati proteine i masti s ugljikohidratima, a i dalje ste u duši gurman, e onda imamo baš pravu stvar za vas. Kušajte prokulice s pancetom.
Ma kušajte ih čak i ako uopće ne mislite raditi gradele jer su stvarno super, a roštilj će vam za ovo jelo poprilično uspješno odglumiti i gril tava.
Prokulice s pancetom
Sastojci:
1 kg prokulica
200 g pancete narezane na kockice
2 srednje velike ljutike
sol, papar
Priprema:
Zakuhajte lonac posoljene vode pa ubacite očišćene prokulice i kuhajte ih pet minuta pa ih ocijedite.
Pancetu narežite na kockice pa je pržite u široj tavi dok se masnoća ne otopi, a panceta postane hrskava, zatim je uklonite iz tave i ocijedite višak masnoće, ostavljajući otprilike jednu žlice u tavi. Dodajte nasjeckanu ljutiku pa je lagano pirjajte dok ne porumeni, zatim je izvadite i pomiješajte s pancetom.
Prokulice prelijte sačuvanom masnoćom, dobro promiješajte, kušajte treba li soli ili papra pa ih stavite na roštilj i pecite 4-5 minuta sa svake strane. Da bi vam bilo lakše, možete ih nabosti na štapiće.
Maknite ih s roštilja pa ih dodajte u zdjelu s pancetom i ljutikom, promiješajte i odmah poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....