StoryEditorOCM
Slanoodlična ideja

Top način za pohanje patlidžana: neće popiti puno ulja, znatno su brže gotovi i jako hrskavi izvana, a kremasti iznutra

Piše T. S. M.
25. srpnja 2024. - 12:17

Pohanje patlidžana zahtijeva poprilično vremena, ali i strpljenja. Najprije ih treba narezati pa posoliti, zatim pričekati da puste vodu te potom svaku pojedinu feticu valjati u brašno pa u jaja pa u krušne mrvice. Jasno, sve se to isplati jer svi volimo pohane balancane.

No što kad bismo vam otkrili jedan puno lakši način? Ne samo da ćete imati manje posla nego ćete dobiti pohane patlidžane koji su savršeno hrskavi izvana, a neodoljivo mekani, gotovo kremasti iznutra. Pored toga, za njihovo prženje potrošit ćete puno manje ulja, možda tek jednu žlicu, a vjerojatno i manje.

Ne pretjerujemo, prilažemo video pa ćete se uvjeriti.

Ova je metoda osvojila društvene mreže, a mi vam prenosimo recept s Instagram profila Giulije Caggiari koju prati skoro pola milijuna ljudi.

Pohani patlidžani

Sastojci

3 manja okrugla patlidžana
2 jaja
krušne mrvice
ulje za prženje
sol

Priprema:

Patlidžane izbockajte vilicom, stavite ih u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, posolite ih pa ih pola sata pecite na 180 stupnjeva. 

Pečenim patlidžanima skinite koru pa ih potapkajte kuhinjskim papirom lagano pritiščući da se malo spljošte. Potom svaki patlidžan umočite u jaja razmućena s malo soli, a zatim ih uvaljajte u krušne mrvice.

Pržite ih po nekoliko minuta sa svake strane u neprianjajućoj tavi namazanoj uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 21:01