StoryEditorOCM
Slanojednostavno, a super

Tikvice na način koji će vas očarati: treba vam još samo jedan sastojak i za pola sata imat ćete pravi specijalitet

Piše T. S. M.
6. lipnja 2024. - 15:49

Jedva smo dočekali sezonu domaćih tikvica jer - to će vam potvrditi svaki zaljubljenik u to povrće - zaista imaju daleko bolji okus od onih "umjetnih". I sad kad konačno možemo uživati u njima, mi smo na sto muka. Teško se odlučiti što prije pripremiti.

Ako i vama nedostaje novih ideja za pripremu tikvica, slobodno se "ogrebite" o ovu našu. Zapravo nije baš naša, vidjeli smo je kod drugih, ali nismo odoljeli da je ne prenesemo jer sudeći po popularnosti koju je zaradila na društvenim mrežama i oduševljenim komentarima ovo je jelo baš po naše guštu: vrlo jednostavno za pripremu, a, reklo bise, jako ukusno.

Dakle, nismo ga kušali, ali jeli smo nešto slično pa vam možemo potvrditi da je povrće pripremljeno na ovaj način zaista odlično.

image
Shutterstock

Tikvice u parmezanu

Sastojci

5 tikvica
100 g ribanog parmezana
maslinovo ulje
po ukusu: soli, papra, ružmarina...

Priprema:

Operite tikvice pa ih prerežite po duljini, a zatim svakoj polovici površinu nekoliko puta zarežite kako biste dobili uzorak rešetke. Posolite ih i ostavite neko vrijeme da odstoje, kako bi pustile vodu.

Na dno široke posude za pečenje stavite papir za pečenje, malo ga nauljite, a zatim preko toga rasporedite parmezan u ravnomjernom sloju.

Položite tikvice na parmezan prerezanom stranom na dolje i pospite začinima po želji.

Pecite 20-ak minuta u zagrijanoj pećnici na 190º (s ventilatorom).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2024 15:49