StoryEditorOCM
Slanopanzerotti

Talijanski kroketi sa sirom bolji su od njoka! Pripremaju se jednostavno, peku se u pećnici, a tajna je u ovom sastojku

Piše T. S. M.
6. rujna 2024. - 10:44

Na svjetskoj je razini riža možda najpopularniji prilog jelima, ali u našim krajevima to je, bez premca, krumpir. No zašto krumpir uvijek i iznova raditi na iste načine? Pire, pomfrit, pečeni, lešo... vrtite li konstantno ta četiri najčešće korištena recepta, zakidate se za bezbroj divnih mogućnosti za uživanje u krumpiru.

Jedan od načina koje vrijedi isprobati su panzerotti, valjušci od krumpira nalik na njoke, od kojih se razlikuju po nekoliko bitnih stavki. Prva je u ta što se ne kuhaju nego se prže ili peku u pećnici, druga je u tome što se u tijesto dodaje sir, a treća je njihova prozračna i pahuljasta tekstura koju duguju tome što se krumpiru umjesto brašna dodaju krušne mrvice. 

Osobitost recepta koji vam donosimo je u tome što se kao začin koristi metvica, ali ako niste ljubitelj tog začina zamijenite ga peršinom, bosiljkom ili ružmarinom.

Iskušajte ovaj jednostavan recept, a u priloženom videu možete se uvjeriti kako se lagano pripremaju i kako dobro izgledaju.

Panzerotti

Sastojci:

500 g krumpira
80 g ribanog sira
2 jaja
krušne mrvice
metvica
sol

Priprema:

Skuhajte krumpir pa ga izgnječite. Dodajte mu jaja i ostale sastojke pa oblikujte duguljaste valjuške špicastih krajeva te ih uvaljajte u krušne mrvice. 

Pecite na 180 stupnjeva 25 minuta uz malo ulja, dok ne porumene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:47