"Svako jutro jedno jaje - organizmu snagu daje", glasio je slogan pod kojim su odrasle generacije. Dugo se vjetovalo da je staromodan, no sad mu se ponovno vraćamo jer nutricionisti poručuju da je jaje jedna od najboljih opcija za doručak, osobito ako nije riječ o klasičnim friganim jajima upotpunjenima šunkom i sirom ili slaninom, nego o poširanim jajima s ribljim filetima ili pak omletima s puno sira od obranog mlijeka i povrća.
A sad se takvim jelima pridružio i novi hit: wrap. Nije riječ o klasičnim tortiljama punjenima kajganom, kako bi se moglo zaključiti - u ovom slučaju jaje "glumi" tortilju. No da biste od jaja dobili wrap, morat ćete mu dodati dva sastojka: svježi sir (na jedno jaje obično ide 120 g sira) i malo soli.
Kad ste sve dobro promiješali - najbolje i najbrže je u blenderu - smjesu prebacite na papirom za pečenje obložen srednje velik lim pa pecite na 200 stupnjeva. Wrap napunite po želji - pazite li na liniju, nemojte ga prekrcati zasićenim masnoćama, birajte radije svježe sezonsko povrće, pesto, avokado, krto pečeno meso, manje mastan sir ili pureću šunku. Na kraju sve dobro zamotajte i eto vam doručka za pet.
Ostatak zamotajte i ponesite za marendu, premda vam neće trebati tako brzo - ovakav doručak jamči dugotrajnu sitost, suzbija napade gladi te tako posredno jamči vitkost.