StoryEditorOCM
Slanospašen od zaborava

Stoljeće i pol star recept za brujet od pedoča: evo kako se pripremao u dalmatinskom gradu poznatom po dobroj spizi

Piše Spiza SD
30. ožujka 2023. - 16:18

Kako su Šibenčani kuhali brudet od dagnji (pidoća, pizdica, kućica, kunjka, pajića, mušula...) prije gotovo stoljeća i pol otkrio je neobični recept koji je izronio iz tame prošlosti i bacio novo, drukčije svjetlo na šibensku gastronomiju i kulinarstvo, piše Dobra hrana. Recept iz 1883. godine, kako piše kolega Stanko Ferić za Šibenik Newsa, pronađen je među spisima šibenskog novinara i medijskog poduzetnika Manfreda Makale, koji je u ono vrijeme bio jedan od većih nakladnika novina u Kraljevini Jugoslaviji. Ovaj posve drugačiji recept za brudet od omiljenih školjki, baš kao i onaj za podravsku mazanicu, još je jednom pokazao koliko je bogata naša gastronomska baština.

Šibenski brudet od pidoća

Za ovaj brudet treba vam jedan kilogram dagnji po osobi za stolom,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. studeni 2024 00:14