S krajem zime počela je sezona lova na arbune, a kako bismo to proslavili, donosimo vam tri recepta za prste polizat‘. Preskočili smo one uobičajene - frigane, s gradela i pečene u škartocu, njih vjerojatno već dobro znate - pa smo vam umjesto njih ponudili tri malo zanimljivija. Jedan je domaći, riječ je o dobro poznatom specijalitetu, a dva su furešta - niste valjda mislili da ukusni arbun pliva samo našim vodama?...
StoryEditorOCM
Slanoukusno i zdravo
Stađun je od arbuna, a mi imamo tri super recepta: guštat ćete, ovo su delicije za pomazat pjat‘!
8. ožujka 2023. - 16:52
Krenimo s receptom naših susjeda Talijana, koji arbune rado koriste u svom čuvenom jelu aqua pazza.
Aqua pazza
Sastojci:
2 arbuna od oko 450 g
400 g rajčica
2 režnja češnjaka
4 žlice maslinovog ulja
4 žlice bijelog vina
mala šaka kapara
pola vezice peršina
sol, papar
Priprema:
Zagrijte pola ulja u velikoj tavi za koju imate poklopac...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?