StoryEditorOCM
Slanojednostavno i sočno

Šniceli su po ovom receptu toliko mekani da se tope u ustima: priprema je laka, a ljubitelje pizze okus će oduševiti...

Piše S. Š.
30. srpnja 2024. - 12:37

Ako volite pizzu, ovaj recept će vas oduševiti! Donosimo vam jednostavan, brz i ukusan recept za šnicele, toliko mekane da se tope u ustima, a uz to i s okusom najpopularnijeg jela na svijetu. Ovo jelo je savršeno za sve ljubitelje talijanske kuhinje, ali i one koji žele nešto novo, ukusno i brzo na svom tanjuru.

Carne alla pizzaiola je tradicionalno talijansko jelo koje kombinira meso s klasičnim sastojcima pizze. Iako nije poznato tko je prvi osmislio ovaj recept, vjeruje se da je inspiriran napuljskim načinom pripreme žilavijih komada junetine s rajčicama, maslinovim uljem, češnjakom i bijelim vinom.

Dugotrajna termička obrada omekšava meso, a prepoznatljivi začini poput bosiljka i origana daju mu karakterističan okus pizze. Ne zvuči li slasno? Ako želite probati evo jednostavnog recepta za laku i brzu verziju ukusnih "pizza" šnicela...

Carne alla pizzaiola

Sastojci:

800 g narezanih rajčica
180 g zelenih maslina
65 ml bijelog vina
4 odreska od ramsteka (debljine oko 2,5 centimetara)
3-4 češnja češnjaka
2 paprike
2 luka
2 žlice kapara
sol i papar po želji
biljno ulje za pirjanje

Priprema:

Dobro posolite i popaprite odreske s obje strane pa pustite da se odresci mariniraju na sobnoj temperaturi oko 10 minuta.

U velikoj tavi zagrijte malo biljnog ulja pa zapecite odreske oko dvije minute sa svake strane. Kad su gotovi uklonite ih iz tave, stavite sa strane i pokrijte ih aluminijskom folijom.

U tavu dodajte još ulja pa na njemu propirjajte luk i papriku narezane na tanke trakice. Posolite i opet pirjajte oko pet minuta, neprestano miješajući dok ne omekšaju. Zatim dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte ga oko pola minute.

Podlijte sve vinom i promiješajte. Pripazite na eventualne komadiće koji su se primili za dno. Kuhajte sve zajedno oko pola minute. Za kraj dodajte nasjeckane rajčice, narezane masline i kapare.

Kada umak zavrije, smanjite temperaturu i vratite odreske u umak. Kuhajte sve zajedno oko pet minuta (ili dok meso dovoljno ne omekša) da se meso termički obradi do kraja, a okusi sljube.

Poslužite odreske tople s umakom i začinskim biljem po želji. Uz jelo dodajte krišku kruha ili sezonsku salatu, a onda ne preostaje ništa drugo nego guštati u ručku... Dobar tek! 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 22:22