StoryEditorOCM
Slano‘tajni‘ sastojak

Skuhajte kukuruz na ovaj način, bit će gotov za 15 minuta i sladak, sočan i mekan tako da će se topiti u ustima...

Piše T. S. M.
25. srpnja 2024. - 07:05

Uh, kakvo je razočaranje kukuruz skuhan kod kuće u odnosu na onaj kupovni. Umjesto da svaki zalogaj bude užitak, pretvara se u mučenje sa žilavim, tvrdim zrnjem kojemu treba frustrirajuće puno vremena da se skuha.

Ako i vas muči isti problem, vrijeme je da promijenite način na koji ga kuhate. Umjesto u vodi, pokušajte ga skuhati u smjesi vode, mlijeka i maslaca. Skuhat će se puno brže, mogao bi biti gotov već za 15-ak minuta, a mješavina navedenih sastojaka osigurat će mu zadivljujuću mekoću i pun, raskošan okus.

Tajna ove tehnike je u mlijeku koje omekšava opne zrna i pomaže prirodnoj slatkoći kukuruza da dođe do izražaja. Skuhajte ga ovako i bit će mekan i sladak, topit će vam se u ustima.

Nama ova metoda možda zvuči malo čudno, ali vrlo je uobičajena na jugu sjedinjenih država gsje se naziva "mliječnom kupkom".

Neki savjetuju da se navedenim sastojcima doda i pola žličice šećera, no s  obzirom na to da je trenutno poprilično lako nabaviti mlad i prirodno slatkast kukuruz, vjerujemo da to neće biti potrebno.

Kukuruz kuhan u mlijeku

Sastojci:

2- 2,5 l vode
240 ml mlijeka
100 g maslaca
6 klipova kukuruza
sol

Priprema:

Kukuruz očistite od lišća i kukuruzove svile pa ga operite.

U veći lonac stavite vodu, mlijeko i maslac. Zakuhajte, a kad uzavre smanjite vatru na laganu i dodajte kukuruz. Kuhajte kukuruz desetak minuta ili dok ne omekša.

Izvadite kukuruz, posolite ga i poslužite, a po želji mu možete dodati još malo maslaca.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 15:15