Jaja su uvijek dobra opcija za marendu, ali kad se pripreme na ovaj način, još su bolja.
Pisali smo vam svojedobno o jelu koje se naziva khachapuri - u osnovi, riječ je o brodiću od dizanog tijesta u koji se ubace jaja i sir pa se sve skupa lijepo ispeče - no jasno nam je da koliko god ta ideja izgleda primamljivo, u praksi većini nas nedostaje volje i vremena za njenu provedbu.Tko bi se sad gnjavio s miješenjem, dizanjem i pečenjem tijesta?
Nudimo vam malu prečicu do ovog slasnog cilja, a za nju ćete morati malo varati. Ništa strašno, samo ćete koristiti već gotov kruh. I to baguette, po mogućnosti. Pored kruha i, jasno, jaja, trebat će vam još samo jedan sastojak: pesto. Sol nećemo računati pod sastojke jer se podrazumijeva, a neki je mjožda požele ne dodavati, jer pesto je već sasvim dovoljno slan.
Sve što trebate napraviti je izdubiti rupice u baguetteu, u njih žlicom nanijeti pesto te potom preko pesta razbiti jaja. Sve to skupa možete i ne morate dodatno preliti maslinovim uljem. Razbijena jaja možete posuti parmezanom, ali to je opcionalno, jer pesto već sadrži sir.
Baguette potom ide u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva na nekih 20 minuta.
Sjajno, zar ne?
Kako to točno izgleda u praksi možete vidjeti u priloženom videu s osličnog profila emilyscooking. Bravo, Emiliy!