StoryEditorOCM
Slanoodlična metoda

Šalša od poma može se pripremiti na lakši način: pogledajte kako je Marina radi, okus joj je još bolji nego u klasične

Piše T. S. M.
18. kolovoza 2024. - 13:51

Ma nema do manistre na pome! Dok je sezona rajčica na vrhuncu trebali bismo je praviti bar tri puta tjedno (a mi poznajemo i neke kojima ne bi bilo mrsko jesti je svaki dan). Čak i kad vam se baš ne da kuhati, za šalšu ćete ipak pronaći malo volje pa, po mogućnosti, napraviti veću teću, tako da je imate i za sutradan.

No šalšu se tu i tamo isplati napraviti i na malo drugačiji način, ali bez previše izmjena, tako da zadrži sve ono najbolje zbog čega je volimo. Varijacija na temu ima mali mlijun, jednu smo vam baš nedavno spominjali, podsjetite se na ovom linku, a danas vam nudimo još jednu zgodnu ideju za šalšu na novi način.

Pronašli smo je na Instagramu Priče jedne kuhače iza kojeg stoji Marina Obradović (već smo vam pisali o njoj jer ima zaista dobre recepte, posjetite se ovdje). Marina nam je otkrila kako priprema šalšu - u pećnici. Ideja nas je oduševila jer nakon pripreme šalše po ovoj metodi ne samo da ne treba ribati teću, nego ni špaher.

"Šalša na moj način", kako ju je nazvala, priprema se tako da se u posudu za pečenje ubace rajčice, rog paprika, luk, češnjak (u ljusci - kasnije ćete ga istisnuti iz nje), maslinovo ulje i malo soli.

"Kada povrće omekša, što kod mene znači da dobije onu divnu reš boju, sve ubacim u blender i voila! Ova je količina idealna za 300 grama tjestenine", navela je Marina.

Kako biste se uvjerili da se ova šalša zaista lako priprema i da fantastično izgleda (u okus uopće ne sumnjamo), pogledajte video koji vam prenosimo uz Marino dopuštenje i poruku  kako je ovo jelo još bolje kad mu se na kraju doda malo svježeg bosiljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 01:33